Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fosóhomok kilőve! Jelentős műszaki problémán van túl a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 09. 09:00
Fosóhomok kilőve! Jelentős műszaki problémán van túl a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.
A kivitelezési munkák befejeződtek, azóta a szennyvízcsatorna-hálózat ellátja eredeti funkcióját
Fosóhomok kilőve! Fotó: Karácsonyi István

Négy hónap után eddigi egyik legnagyobb műszaki problémáján van túl a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. Nem gátolja tovább a munkát a fosóhomok néven ismert talajfolyósodás a Temesvári úton. Még novemberben a gravitációs szennyvízcsatorna nyomvonalában szakadt be kráterszerűen a talaj a 122. számú ingatlan előtt.

A kft. szennyvíz-elvezetési csoportjának munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a gerincvezeték tört el. A meghibásodott szennyvízcsatorna 67 ingatlan szennyvizét szállította gravitációs elvezetéssel, a kivitelezés ideje alatt a társaságnak a szennyvíz folyamatos elszállítását is meg kell oldania.

A Gyulai Hírlapnak Karácsonyi István, a társaság vízellátási- és szennyvízelvezetési üzemvezetője elmondta, a hibás szakasz helyreállítását a nagy mélység, a magas talajvízállás és a kedvezőtlen talajszerkezet miatt csak vákuumkutas talajvízszint-süllyesztés után lehetett megkezdeni.

– Mivel társaságunk nem rendelkezik ilyen eszközzel, ezért az Univerzális Víziközmű-építő és Szolgáltató Kft.-t bíztuk meg a kivitelezéssel – mondta lapunknak Karácsonyi István, aki hangsúlyozta: a talajvízszint süllyesztését csak fokozatosan lehetett elvégezni, különben a környező ingatlanokban súlyos károk keletkezhettek volna. A talajvíz szintjének visszaállítását – hasonló okokból – szintén csak fokozatosan lehetett végrehajtani.

A kivitelezési munkák február 28-án befejeződtek, azóta a szennyvízcsatorna-hálózat ellátja eredeti funkcióját.

 

Fotó: Karácsonyi István
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)