Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Boszorkányos olvasókörben művelődtek a gyerekek a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2014. október 15. 18:00
Boszorkányos olvasókörben művelődtek a gyerekek a gyulai könyvtárban
Az Őszi Könyvtári Hét keretében megvalósuló szakkört kézműves programmal is színesítették
Olvasókör és kézműves foglalkozás a gyulai Gyermekkönytvárban. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Boszik az irodalomban, avagy kedvenc boszis könyvem könyvjelzője címmel különleges olvasóköri foglalkozás várta a kicsiket október 15-én, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyermekrészlegén. A színes délután az Őszi Könyvtári Hét keretében jött létre, mely rendezvénysorozat alkalmából a több éves múltra visszatekintő olvasóköri foglalkozást kézműveskedéssel fűzték egybe.

- Már több éve tartunk ilyen szakköröket, amelyek rendszerint havonta egy délutánt vesznek igénybe. A foglalkozáson általában hasonló érdeklődési körű, ám különböző korosztályokhoz tartozó gyermekek, alkalmanként osztályok vesznek részt. A találkozókon az aktuális témában íródott könyvekből olvasunk fel részleteket – mindezt zenés aláfestéssel tarkítva – majd megosztjuk egymással olvasásélményeinket – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Kisné Czeglédi Márta könyvtáros, aki egyben a szakkörök vezetője is.

Kisné Czeglédi Márta lapunk kérésére elmondta, a témákról szavazás útján szoktak dönteni, ami ezúttal sem történt másképp. A szakkör vezetője hozzátette, a boszorkányos téma nagyon népszerű a gyermekek körében, és az, hogy az Őszi Könyvtári Hét apropója révén a foglalkozást most kreatív programmal színesítették, csupán még érdekesebbé tette a találkozót a gyermekek számára.

Szabó Csaba, a Mi Egy Másért Egyesület tagja, valamint Turi Rita a Gyulai Ifjúsági Központ munkatársa bűbájos kézügyességfejlesztő feladattal kedveskedtek a kicsiknek. A könyvek mellett, a ceruza, az olló és a ragasztó is előkerülhetett. A felolvasások és zenei betétek alatt ugyanis az olvasókör témájához, azaz a boszorkányok világához kapcsolódó, különböző figurákat ábrázoló, színes papír könyvjelzőket készítettek a gyermekek – és ha már boszis volt a téma, nem maradhatott el a bibircsókos banya, a holló és a fekete macska alakja sem.

 

Kisné Czeglédi Márta boszorkányos történetet olvas a gyermekeknek. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)