Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai vendéglátók az ország legjobbjai között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • HÍREK • 2014. október 16. 09:00
Gyulai vendéglátók az ország legjobbjai között
A Gault&Millau nemzetközi rangú kalauz minősítése alapján elismerést kapott a Patrióta Kisvendéglő
Gyuláról több étterem és szálloda is bekerült a legjobbak közé a vendéglátó helyeket minősítő 2015-ös magyar Gault & Millau nemzetközi rangú kalauzba. Az alföldi ékszerdoboz két étterme és három szállodája ütötte meg a rendkívül magas mércét: a minősítettek közé került a Patrióta Kisvendéglő és a Várkonyi Bistro. A szállodák közül elismerést kapott a Corso Boutique Hotel, a Családi Wellness Gyula Hotel és a Hunguest Hotel Erkel.
A Patrióta Kisvendéglő Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára. Az éttermeket többször ellenőrzik az inkognitóban megjelenő tesztelők. Az éttermeknek meg kell felelni a nemzetközi elvárásoknak, jó és friss – lehetőleg helyi – alapanyagokból, a legkorszerűbb eljárásokkal, finomat főzni. Az éttermek teljesítményét 8-tól 20 pontig értékelik. Magas színvonalnak felel meg, ha valaki 8 ponttal egyáltalán bekerül a minősítettek közé. 11 és 20 pont között a jó szívvel ajánlható, nemzetközi mércét is elérő éttermek szerepelnek. Ezekből 105 van jelenleg az országban.

Gyuláról két étterem ért el jó minősítést. 11 pontot kapott a Patrióta Kisvendéglő a tavalyi 9 pont után, ezzel elnyerték a rangos Az év feltörekvője címet, amelyről az elismerő oklevelet október 9-én vehették át Budapesten, a Nemzeti Galériában a gyulai étterem üzemeltetői, Csiszér Árpád és Nyári Katalin. Az értékelés szerint: ”érdekes és jó ár-érték arányú déli menüket kínálnak a hagyományos magyaros ételek mellett, amelyeket modern felfogásban készítenek el a szépen karbantartott város hangulatos terén lévő étteremben.” (Tavaly a Patrióta étterem a Dining Guide ajánlását nyerte el, mint „figyelemre méltó konyha, amely túlmutat a mindennapi rutinon”).

Gyuláról a másik étterem, amelyik bekerült a kalauzba, a 8 pontot elérő Várkonyi Bistro. Itt a jó ételek mellett kiemelik az udvarias és rutinos kiszolgálást.

Városunkból 8 szálloda szerepel a kalauzban. Nemzetközi színvonalú, kitűnő szálloda minősítést három szálloda kapott: a Corso Boutique Hotel, a  Családi Wellness Gyula Hotel és a Hunguest Hotel Erkel. A „Top 10 butikhotel vidéken” listában a 7. helyre rangsorolták a gyulai Corso Boutique Hotelt. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)