Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Komplett vetőmagcsomaggal látta el tagjait a Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. március 07. 11:21
Komplett vetőmagcsomaggal látta el tagjait a Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet
A 14 féle vetőmagból álló csomag akár 30-40 ezer forinttal is hozzájárulhat a család költségvetéséhez
A Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet 130 tagja kapott vetőmagcsomagot. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet 14 féle vetőmagból álló csomaggal támogatja tagjait. A komplett pakkban megtalálható szinte minden hasznos növény magja, amely egy család háztáji gazdálkodásához szükséges. Van benne uborka, cékla, cukkíni, hónapos retek, sütőtök, petrezselyem, sárgarépa, kétféle bab, borsó és saláta magja, ezen kívül idén bónuszként tájfajta padlizsánmagot, békéscsabai paradicsomot és chili-paprikát is kapott a szövetkezet 130 tagja a Civil Szolgáltató Központban.

- Második éve osztunk ki szövetkezetünk körében vetőmagokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van rá igény, és hasznos is a támogatás. Ha az elvetett magokat megfelelőképpen gondozzák, és az időjárás is jól alakul, a termés körülbelül 30-40 ezer forinttal tud hozzájárulni a család költségvetéséhez. A jövőben célunk, hogy fűszer-, és más, különlegesebb növények magjaival is kiegészítsük a csomagot, valamint palánta formájában is segítenénk tagjainkat. Ezen kívül, taglétszámunk folyamatos növekedése miatt vetőmagforgalmazó cégeket keresünk fel, hogy járuljanak hozzá a támogatásunkhoz – mondta a Gyulai Hírlapnak Mohai Tibor Szilárd, a Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet igazgatósági tagja, a program koordinátora.

A Gyulai Hírlapnak Debreczeni Istvánné szövetkezeti tag elmondta, nagyon örül a vetőmagoknak, hiszen négygyermekes családjuknak minden támogatás jól jön. Mivel hétköznap dolgozik, hétvégén látnak hozzá galbácskerti otthonuk kertjében a veteményezéshez.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)