Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Postagalamb kiállítást rendeztek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. december 07. 15:30
Postagalamb kiállítást rendeztek Gyulán
Évente találkoznak egymással a kerület galambászai 

A programon a leggyorsabb és legszebb madarat is bemutatták

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Postagalamb kiállításra hívta az érdeklődőket a Gyulai Civil Szolgáltató Központba a Békés Megyei Postagalambsport Egyesületeinek Tagszövetsége december 7-én. A programon a leggyorsabb és legszebb madarakat mutatták be. 

Ahogy dr. Kassai Péter, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: egyesületük 70 éve létezik és rendszeres program a helyiek között a téli találkozó.

–Tagságunk 15 és 25 fő közti létszámot takar, pillanatnyilag 17-en vagyunk. Évente vannak versenyek, számunkra mindez leginkább a sportról szól, ám bizonyos eredmények után már szépségversenyen is indulhatnak a galambok – emelte ki szervezők egyike. 

 – A galambok májustól július közepéig minden hétvégén versenyen vannak. 180 kilométeres versennyel indul a táv, ami egyre nő, és végül 830 kilométerrel fejeződik be. A fiatal galambok külön versenyeznek egymással – tette hozzá. 

Ebben az évben is kerület legjobb és legszebb galambjai érkeztek Gyulára, ahol mintegy 120 állatot mutattak be. Délután még nyitva állt az ajtó a nézelődik előtt, ám utána kiadták a galambokat, este a hivatalos díjátadóval folytatódott a program. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)