Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos csütörtök éjfélig

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. augusztus 05. 15:00 • Frissítve: 2013. augusztus 05. 19:00
Harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos csütörtök éjfélig
A következő napokban tovább erősödik a felmelegedés, szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb
Képünk a Gyulai Várfürdő csúszdás medencéjénél készült. Fotó: Gyulai Várfürdő Kft. - Rusznyák Csaba

Csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább erősödik a felmelegedés, a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, az ország egyes részein a 30 fokot is elérheti. A kánikula várhatóan augusztus 9-e és 10-e környékén ér véget, egy most még bizonytalan erősségű hidegfronttal.

Az országos tiszti főorvos augusztus 2-ától hétfő éjfélig rendelt el másodfokú hőségriasztást, ezt hosszabbította most meg, illetve emelte harmadfokú szintre. Az előrejelzés szerint kedden a minimum hőmérséklet 16–23 Celsius-fok, a maximum 34–38 fok körül alakul. Szerdán és csütörtökön várható a legnagyobb hőség: a maximum érték a 39–40 Celsius-fokot is elérheti. Szombaton a hőmérsékleti minimum 15–20 fok, a maximum 25–30 fok körül várható.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbra is azt kéri a lakosoktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, és vegyék igénybe a hűtött helyiségeket. Azt ajánlják továbbá, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjunk a tűző napon, valamint védjük bőrünket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával.

  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)