Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kulturális kisvonattal keresték fel gyulai civilek a határ menti településeket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • KULTÚRA • 2013. augusztus 05. 17:00
Kulturális kisvonattal keresték fel gyulai civilek a határ menti településeket
Gyula város nagyjairól szóló előadások gazdagították a túra programját
Fotó: Sós Imre

Nem várt lelkesedéssel fogadták a gyulai Thomas kisvonat utasait a határon túli barátok szombaton, amikor is Sós Imre civil referens vezetésével mintegy harminc kiránduló kereste fel Ajtósfalva és Simonyifalva lakóit. A csoportot Simonyifalván Haász Tibor polgármester, Bognár Levente Arad polgármestere és Winkler György Európai Parlamenti képviselő fogadta.

- Annak ellenére, hogy a szervezésre három nap ált rendelkezésünkre, nagyon jól sikerült a program. Csaknem harmincan vágtunk neki az útnak, mely rendkívül jó hangulatban telt el a meleg ellenére. Miután a határon gyorsan és zökkenőmentesen átjutottunk, meglepően sokan érdeklődtek érkezésünk iránt. Az autósok, kamionosok, járókelők integettek nekünk, szokatlan volt számukra a kisvonatunk nyújtotta látványosság – mondta el a Gyulai Hírlapnak Sós Imre.

A kirándulás kulturális többletet is hordozott magában, hiszen Szőke Margit, a Nemzetközi Kultúra Kisvonat ötletgazdája Ajtósfalván Dürerről, Simonyifalván Simonyi Imréről beszélt, hazatérve a Gyulavári Kastélyban Kohán Györgyről tartott előadást, végezetül az Erkel Ferenc Emlékházban mécses gyújtással emlékeztek meg a résztvevők városunk nagyjairól.

- Az oda-vissza 140 km-es úton a csapatunk feledhetetlen emlékekkel gazdagodott az Art-Unio Alapítvány és Bognár Levente által benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően. Ugyan a hőség nagy volt a fő állomáspontokon, kellemes utat tudhatunk magunk mögött -összegezte az út tapasztalatait Sós Imre.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)