Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Épül a gyalogosátkelő a Csabai úton, a Gyep utcánál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 09. 17:40
Épül a gyalogosátkelő a Csabai úton, a Gyep utcánál
A beruházással biztonságossá és gyorsabbá teszik a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Gyalogosátkelő épül a Csabai úton, a Gyep utcánál a városszerte 10 helyszínen zajló útfelújítási munkálatok részeként – adta hírül hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Közölte: a fejlesztéssorozat teljes költségvetése 255 millió forint, a Csabai úti átkelő kiépítésének költsége bruttó 8 millió 549 ezer forint.

„Indokolt volt a fejlesztés, hiszen a kijelölt helyszín 150 méteres körzetében nem volt eddig zebra. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban eddig nagy szerencse kellett az úton való átkeléshez” – írta, hozzátéve, hogy a beruházással biztonságossá és gyorsabbá teszik a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat.

A munkálatok során elbontják a jelenlegi aszfaltburkolatú közúti kicsatlakozásokat, kialakítják a járdával párhuzamosan futó kerékpárút közúti átvezetését a gyalogátkelővel együtt, és külön felhajtó ágat építenek ki a mozgáskorlátozottaknak. Emellett az útburkolatokra tartós burkolati jeleket festenek.

A kivitelezés ideje alatt a tervezett gyalogátkelőnél egy forgalmi sávra szűkül az úttest, ezért kérik a lakosokat, hogy az érintett szakaszon a megszokottnál körültekintőbben közlekedjenek, és figyeljék az ideiglenesen kihelyezett közlekedési, illetve terelőtáblákát.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)