Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Érdemes tájékozódni a gyulai parkolási rendszerről, hogy kellemetlenségektől kíméljük meg magunkat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. augusztus 06. 09:00
Érdemes tájékozódni a gyulai parkolási rendszerről, hogy kellemetlenségektől kíméljük meg magunkat
Bányai György: Nem az emberek megsarcolása a fő cél, hanem az, hogy ideális parkolási szolgáltatást biztosítson a város
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

– Az 1-es zónába tartozó parkoló helyeken, ilyen a várfürdő és a piac, mindennap, míg a 2-es zónában csak munkanapokon kell fizetni a parkolásért. Az egyes zónában 578 parkolóhely 7 automatával, a kettes zónában 885 parkolóhely 30 automatával üzemel. Az egyes zónában nincs különbség a személygépkocsik és motorkerékpárok díjtétele között, egységesen 180 forint/óráért parkolhatnak, a tehergépkocsik és a buszok 480 forintért állhatnak meg. Ezzel a tarifával országos szinten nem mi vagyunk a legdrágábbak. Próbálunk tekintettel lenni arra, hogy turisztikai vonzerőt jelent városunk, s nem akarjuk elvadítani az embereket – mondta a Gyulai Hírlapnak Bányai György, a Gyulai Közüzemi Kft. üzemvezető helyettese.

A parkolójegyek mellett lehet napijegyet vásárolni, melynek díja a mindenkori óradíj hatszorosa. A parkolójegy csupán a vásárlás helyszínén használható fel, a napijegy ellenben a város egész területére érvényes. Bérletet a Gyulai Közüzemi kft. központi irodaházában, a parkolási csoportnál szerezhetnek be a járművezetők. Előzetes regisztráció után mobiltelefonnal is lehet parkolójegyet vásárolni, ez a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás.

Tavaly vezették be, nagy népszerűségnek is örvend, a négy évig felhasználható kaparós napijegyet. Bányai György elmondása szerint a kaparós jegyeket a Gyulai Várfürdő vendégei előszeretettel vásárolják meg a fürdő jegypénztárában. Ezekhez a központi irodában is hozzá lehet jutni.

Az elmúlt év másik újdonsága a kerékbilincs bevezetése volt Gyulán. Szép számmal akadtak notórius nemfizetők. A kerékbilincs beválltotta a hozzá fűzött reményeket: a fizetési fegyelem, főként a külföldi rendszámmal rendelkező gépjárművek esetében, megnőtt. Gyulán a fizető parkolási rendszer a belvárosra, a Béke sugárútra és a kórház környékére korlátozódik.

Bányai György hangsúlyozta, nem az emberek megsarcolása a fő cél, hanem az, hogy ideális parkolási szolgáltatást biztosítson a város. Fontos, hogy a belvárosban folyamatosan elérhető, üres parkolók legyenek. Gyulán számos nemfizetős parkolóhelyet tudunk használni. Ezeket a kórház és fürdő területéhez közel, a Mátyás király utcában, a Laktanya utcában és a Tiborc utcában találjuk meg. A Kulcs utcában, a Rákóczi Ferenc utcában és ott, ahol a KRESZ szabályai megengedik szintén díjmentesen parkolhatnak az autósok Gyulán.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)