Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színházi és zenei csemegék a Gyulai Várszínházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • KULTÚRA • 2012. július 13. 12:00
Színházi és zenei csemegék a Gyulai Várszínházban
A Gyulai Várszínházban, a 40 éves táncházmozgalomra emlékezve fellép a műfaj színe-java
Egy látványos dél-koreai előadással záródik a Shakespeare Fesztivál Gyulán. Fotó: gyulaivarszinhaz.hu

Ezen a hétvégén fejeződik be a VIII. Shakespeare Fesztivál, de az utolsó három napon is különleges produkciókat nézhetnek meg az érdeklődők. Ebben az évben utcaszínházak is szórakoztatják a nagyérdeműt este a vár előtt, és a város idősek klubjaiba is elviszik műsorukat.

Pénteken az ORT-IKI, szombat-vasárnap az Óperenciás Gólyalábasok műsorát láthatják. 13-án a világ egyik legnevesebb rendezője, Silviu Purcărete új produkcióját, A vihart nézhetik meg a művelődési házban a Craiovai Nemzeti Színház előadásában. Szombaton 11-től konferencia lesz a könyvtárban Shakespeare utolsó darabjáról. A neves előadók között ott lesz a neves angol professzor, Stanley Wells is, aki 40 tanulmánykönyvet írt az angol bárdról. A fesztivál egy látványos dél-koreai előadással záródik a várban vasárnap este, amely tavaly Edinburgh nagy sikere volt.

Hétfőn este kicsik és nagyok Mozart Varázsfuvoláját nézhetik meg a várban a békéscsabai Jókai Színház zenés mesejáték-feldolgozásában. 17-én egy képzőművészeti kiállítás nyílik, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjai ötven képet hoznak el Gyulára Szín(ház)kép címmel.

Este igazi zenei ünnep lesz a várszínpadon. A 40 éves táncházmozgalomra emlékezve fellép a műfaj színe-java: Halmos Béla, Sebő Ferenc és együttese, a Muzsikás együttes, Agócs Gergely, Szirtes Edina Mókus és a pozsonyi Muzička együttes. A fesztivál végén táncházat tartanak. Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház adja elő a várszínpadon 17-én. 19-én a világhírű japán taiko dobzenekar, a GOCCO koncertje lesz, amely együttes a Mátrix című film zenéjét is készítette. A hét nőből és négy férfiból álló zenekar elemi erővel szólaltatja meg a japán tradicionális dobokat.

20-án este a legkisebbek a Hüvelyk Pannát láthatják bábelőadásban a vár mellett. Este a Ladics-házban egy érdekes felolvasószínház lesz. Székely Csaba új darabját ismerhetik meg, a Bányavakságot. A komikus tragédia egy erdélyi bányásztelepülésen játszódik. 21-én egy jazz szupergroup lép fel Gyulán a jazzfesztiválon, a hangszereiken a világ legjobbjainak választották azokat a muzsikusokat, akik tagjai a Dave Holland PRISM Quartetnek. Délután 4-től a Gyulai Pálinka Manufaktúrában a helyi Royal Dixieland Band kezdi a fesztivált, este héttől a tószínpadon fellép Dave Hollandék mellett a Tommy Vig Quintet, Mezei Szilárd és Dániel Annah énekesnő is. Másnap bluesfesztivál lesz, az amerikai Keith Dunn vendégszereplésével, játszik Magyarország legnépszerűbb gitárosa, Tátrai Tibor is a Magyar Atom zenekarával, de itt lesz Szabó Tamás Mojo WorKings zenekara és a Route 44 is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)