Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ez történt ma Magyarországon?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Dancs László • PUBLICISZTIKA • 2011. augusztus 27. 10:00
Ez történt ma Magyarországon?
A legnépszerűbb magyar kereskedelmi csatorna hétórás híradóját csíptem el
Dancs László

Elöljáróban leszögezném, hogy ritkán nézek televíziót. Nem mintha a tévézést elvből valami alantas dolognak tartanám, egyszerűen nincsenek gyakran kedvemre való műsorok. Az ismeretterjesztő csatornák történelmi tárgyú kisfilmjeit meg-megnézem, időnként egy-egy futball meccset (vagyis nem a magyar bajnokikat), néha egy kis népzenét. Persze azért néha az is előfordul, hogy valamelyik adó hírműsorába is belenézek. Mint például csütörtök este.

A legnépszerűbb magyar kereskedelmi csatorna hétórás híradóját csíptem el, s aztán ott is ragadtam, mert kíváncsivá váltam, hogy mivé változott Magyarországon a televíziós újságírás.

Hogy miről szól a leghosszabb, legnézettebb időpontban adott hírműsor uborkaszezonban? Kigyulladt egy hungarocell üzem. Nem zárt rendesen a vonatajtó, kiesett egy hölgy a robogó szerelvényből. Szíven szúrtak valakit. A vadászgép pilótája nem katapultált. Vadkender ültetvényt találtak a rendőrök egy házban. Egy beteg szülőkkel rendelkező mozgássérült nem tud lejönni a lépcsőn. Ezren jelentkeztek tíz utcaseprői állásra. Biztonsági őrök rugdaltak le egy részeg fazont a metróról. Egy kukásautó, majd a menteni igyekvő tűzoltóautó alatt beszakadt az aszfalt. Elszabadult egy kamion, s nekiütközött egy áruház falának. S mellesleg a hírek vége felé megemlítették, hogy a kormány az önkormányzati törvény módosítására készül, állami fenntartásba kerülnek az iskolák és a kórházak, megszűnnek a megyei önkormányzatok. De erről bővebb információt nem sikerült szerezni. (Ez lett talán a legrövidebb hírecske.)

Hát mit mondjak. Nem irigylem a jövő régészeit és történészeit, amikor majd ezekből a híranyagokból kell kispekulálniuk, hogy miként is éltek a magyarok 2011-ben itt a Kárpát-medencében…

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)