Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi tornát rendez a Gyulasport NKft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2023. április 24. 17:00
Nemzetközi tornát rendez a Gyulasport NKft.
A fürdőváros ad otthont a Champions Trophy nemzetközi tornasorozat U9-es selejtezőjének

A Gyulasport NKft. rendezi a Chamions Trophy utánpótlás-labdarúgó tornasorozat U9-es korcsoportos magyarországi selejtezőjét április 29–30. között. Az eseményről Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője, Zsurzs Péter, a Gyulasport NKft. szakmai vezetője és Kovács Henrik alsószekció-vezető árult el részleteket április 24-én sajtótájékoztató keretében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Kertes István elmondta, a Gyulasport NKft. szakmai tervei között már régóta szerepel, hogy olyan nemzetközi tornákat szervezzenek, amelyeken a klub csapatai nívós együttesekkel mérhetik össze erejüket, ezzel lehetőséget kaphatnak arra, hogy magasabb színvonalú csapatokkal is felvehessék a versenyt.  

Hozzátette: a hétvégi torna programját úgy alakították ki, hogy a részvevőknek legyen idejük szétnézni Gyulán. Mint ismertette, számos, a turizmusban szerepet játszó helyi vállalkozó támogatta a rendezvényt, segítve a szervezők munkáját.  

Zsurzs Péter elmondta, a tizenhat részt vevő csapatot két nyolcas csoportba osztották, a szombati csoportmérkőzések során mindenki játszik mindenkivel. A csoportkörök után arany- illetve ezüstágra válik szét a mezőny, vasárnap a helyosztók után pedig kiderül, hogy ki emelheti a magasba a selejtezőtorna serlegét.   

A szakmai vezető kiemelte, a szervezők az ezüstágat is szerették volna izgalmassá tenni a csapatok számára, így az első három helyezettet itt is díjazni fogják.  

Kovács Henrik kifejtette, 2018-ban az akkori csapatával részt vett a bécsi nagydöntőn, ahol olyan csapatokkal találkozhattak, mint az FC Liverpool, az AS Roma és a Juventus FC. Kiemelte, a játékosok számára hatalmas élmény volt az, hogy a világ legjobb klubjaival mérhették össze az erejüket. Hozzátette, meglátása szerint a Gyulasport U9-es együttese fel fog nőni a feladathoz.

A Champions Trophy nemzetközi tornasorozat magyarországi U9-es korcsoportos selejtezőjén a házigazda Gyulasport NKft. mellett a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE, a CFR 1907 Cluj, az OMTK-ULE, a Békéscsabai Előre, az AFC Vulturii Tg-Mures, a Monori SE, a Kozármisleny FC, az Eger SE, az AFC UTA Arad, a Szentesi Kinizsi, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Grosics Akadémia Szeged, az Asociata Juniorii Alb si Visiniu Cluj és az ACS Crisana Nagyvárad képviselteti magát.  

A torna győztese bejut a Champions Trophy 2023-as St. Pölten-i döntőjébe, Európa élvonalbeli csapatai közé.  

A csoportmérkőzések április 29-én, szombaton 11 órakor kezdődnek, az ünnepélyes megnyitót 13 órakor tartják. Vasárnap 9 órától az arany- és az ezüstág csapatai néznek szembe egymással, a torna eredményhirdetése 14 órakor kezdődik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)