Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendhagyó módon népszerűsítették az anyatejes táplálást Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 17. 12:30
Rendhagyó módon népszerűsítették az anyatejes táplálást Gyulán
Idén a szervezők pályázatot hirdettek a kismamák között

A tavalyinál lényegesen szűkebb körben, de idén is megtartotta az anyatejes táplálást népszerűsítő programját a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény. Az anyatejes táplálás világnapjához csatlakozó eseményen rendhagyó módon egy kihívással készültek a kismamáknak. 

ködmön zsolt intézményvezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ködmön Zsolttól, az intézmény vezetőjétől a helyszínen megtudtuk: idén nem terveztek nagyszabású programot, hanem saját épületükben tartottak egy szűk körű díjátadót a korábban meghirdetett pályázat legjobbjainak. 

– Most egy kicsit másképp igyekeztünk népszerűsíteni az anyatejes táplálást, a gyulai édesanyákat arra kértük, hogy írják meg minden nehézségét és élményét az gyermekük megszületése utáni első időszaknak – mondta el Ködmön Zsolt. Hozzátette, hogy hat kismamát díjaztak, de az összes pályázó anyuka gyermekének fényképét elhelyezték egy tablón, hiszen hálásak minden jelentkezőnek. 

 

Varga Lászlóné csoportvezető védőnő

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Varga Lászlóné csoportvezető védőnő kérdésünkre elmondta: az anyatej még mindig a legtökéletesebb tápláléknak számít az első hat hónapban, ami egyrészt a legkisebbek immunrendszerét, másrészt pedig az anya és a gyermek közötti kapcsolatot is erősíti. 

Az anyatejes világnaphoz kötődő programon Görgényi Ernő polgármester is megjelent, aki köszöntő szavaiban azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy az édesanyák ebben a speciális helyzetben is részt vettek a kihíváson, hiszen nagyon lényeges az anyatejes táplálást tradícióját népszerűsíteni.

A köszöntők után a rövid díjátadó következett, amin a hat díjazott kismama játékokat és kozmetikumokat vehetett át.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)