Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kongresszust tartott Gyulán a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. november 09. 14:05
Kongresszust tartott Gyulán a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság
A szakemberek a gyermeknőgyógyászat aktuális kérdéseit és problémáit vitatták meg

Képünkön jobbról: Párducz László, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Újra Gyulán tartották meg a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság kongresszusát. A Park Hotelban november 9-én szakmai programokkal várták a szakembereket. A 38. tanácskozás nemzetközi szinten is kapcsolódni kívánt a Semmelweis-emlékévhez.

Mint megtudtuk, az előadások a mikrobiológia, a genetika, az immunológia témaköreit érintették. Emellett a gyermeknőgyógyászat aktuális kérdéseit és problémáit is megvitatták a jelenlévők.

Párducz László, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke köszöntőjében fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a találkozó már 38 éve sikeres, és a fürdőváros sem először ad otthont neki. 

Kiemelte: az esemény célja az aktualitások megvitatása. Emellett a szakmai kapcsolatok is erősödnek egy-egy hasonló szakmai találkozó által. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Németh Gábor, a Szent-Györgyi Albert klinikai központ szülészet-nőgyógyászati klinikájának igazgatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a gyermeknőgyógyászat önálló szakma, és köszönet illet minden szakembert, aki azt képviseli. 

A folytatásban Borsos Antal, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság tiszteletbeli elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a szakterület Magyarországon sikeres, és nemzetközi híre is van a magyar továbbképzési lehetőségeknek. Hozzátette: hazánkban 1973-ban volt az első gyermeknőgyógyászattal kapcsolatos tudományos ülés. 

Végül Juhász Alpár Gábor, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság elnöke üdvözölt minden megjelent szakembert. A megnyitó után szakmai előadásokkal folytatódott a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság kongresszusa. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)