Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartja kongresszusát a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 17. 13:10
Gyulán tartja kongresszusát a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság
A rendezvényen a szakma aktualitásairól tárgyalnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulán rendezi meg 42. kongresszusát a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság november 17-én. A Vigadóban a szakterület aktualitásairól hangoznak el előadások.

Párducz László, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke köszöntőjében elmondta: 2011-ben Gyulán alakult meg az önálló társaság, amely előtte a Magyar Nőgyógyászati Társaság szekciójaként működött.

Hangsúlyozta: a gyermeknőgyógyászat a 0–18 éves korosztályt érinti, a kongresszus egyik kiemelt témája a humán papillomavírus elleni védőoltás.

Párducz László tolmácsolta Borsos Antal, a társaság tiszteletbeli elnökének levelét, majd Görgényi Ernő polgármester vette át a szót, aki úgy fogalmazott, a gyulai önkormányzat és a vármegyei kórház között hagyományosan szoros és sokrétű az együttműködés, amely kiterjed az orvosi kongresszusok szervezésének támogatására is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Aláhúzta: a gyógyítás kivételével a városvezetés gyakorlatilag minden területen részt vesz azokban a tevékenységekben, amelyek a kórházhoz kötődnek, így például kiemelten foglalkoznak a prevencióval.

Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa kifejtette: a gyermeknőgyógyászat területe különösen fontos a reproduktív egészség megőrzése miatt.

Juhász Alpár Gábor, a társaság elnöke úgy fogalmazott, a rendezvény célja, hogy összeszedjék azt a tudásanyagot, amely segíti őket a munkájuk elvégzésében.

A köszöntők után előadásokkal folytatódott a kongresszus.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)