Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Demenciakutatást végeznének a fürdővárosi idősek körében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. december 08. 10:30
Demenciakutatást végeznének a fürdővárosi idősek körében
Évértékelőt tartott a Gyulai Idősügyi Tanács

A Gyulai Idősügyi Tanács ülése a Komló Hotelben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Megtartotta év végi ülését december 7-én a Komló Hotelben a Gyulai Idősügyi Tanács. Az eseményen öt napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek. 

Az ülésen elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntőjét tolmácsolta Bagyinszki Zoltán. A megjelentek tanácskozást folytattak a gyulai nyugdíjas szervezetek működéséről, programjainkról és közösségi életükről.  

Bálányi Györgyné, Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének elnöke és Csonka György, Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke tájékoztatót adtak az elmúlt időszakban szervezett programokról, és a helyi nyugdíjasok közösségi életéről. Kiderült, hogy a gyulai idősek leginkább a kirándulásokat kedvelik, de népszerűek voltak idén az előadások is, és azok az alkalmak, amikor a polgármesterrel egyeztették elképzeléseiket a tagok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A folytatásban a jelenlévők tájékoztatót hallgathattak meg a korábban lezajlott idősügyi konferenciáról, mellyel kapcsolatban Bagyinszki Zoltán elmondta: a rendezvényt szervezők sikeresnek ítélték, hiszen rengeteg idősügyi szakember érdeklődött a témák iránt. A konferencián szóba került a szépkorúak ügyének összes fontos témaköre, például a mindennapok szolgáltatásai. Az országos rendezvényen több mint százhuszan vettek részt.

A folytatásban Kiss József, a GYCSZSZ elnöke arról beszélt, hogy idősügyi egyeztető fórum alakul a jövőben információs és közösségépítő céllal, hiszen szeretnék, ha a generációk még jobban egymásra találnának, és segítenék egymást, önkéntes alapon.

Kóra János, az idősügyi tanács tagja arról tartott előadást, hogyan segíthetők az időskorúak mentálisan a fürdővárosban. Úgy vélte, hasznos lenne egy demenciakutatás a helyiek körében. A témával kapcsolatban határozatot is hozott a közösség: javasolni fogják az önkormányzatnak, hogy 1 millió forinttal támogassa a helyi kezdeményezést.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)