Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Évet értékelt a Gyulai Idősügyi Tanács

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. december 07. 13:20
Évet értékelt a Gyulai Idősügyi Tanács
Az ülésen a Gyulai Országos Nyugdíjas Táncversenyről és a református egyházközség betegellátó csoportjáról is tárgyaltak
Megtartotta soros ülését a Gyulai Idősügyi Tanács december 6-án a városháza ovális termében. Az eseményen öt napirendi pontot tárgyaltak a tagok, így szóba került többek között a Debreceni Nyugdíjas Olimpia és a református egyházközség betegellátó csoportja is. Az ülést dr. Görgényi Ernő polgármester értékelője nyitotta meg.
____Eredeti-DSCN5207.JPG

A Gyulai Idősügyi Tanács ülése a gyulai városháza ovális termében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Dr. Görgényi Ernő és Kónya istván 

Dr. Görgényi Ernő kifejtette, hogy mindaz, amit az idős polgárokért tesz a város, azt lényegében a családokért teszi. Ezáltal minden olyan gyulai ember érintett ezekben a dolgokban, akinek van időskorú hozzátartozója a városban.

A polgármester összefoglalta a 2016-os évben történteket, amelyek az időseket valamilyen szempontból érintették, így kitért például a kommunálisadó-mentesség korhatárának felemelésére és a házi segítségnyújtás térítési díjának eltörlésére.

A napirendi pontok között szerepelt a helyi televízió Évgyűrűk című műsorának bemutatása, amelyről Kóra János számolt be, Csonka György, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke pedig a Debreceni Nyugdíjas Olimpiáról és a Gyulai Országos Nyugdíjas Táncverseny eseményeiről adott tájékoztatást.

Bagyinszki Zoltánné, a diakóniai bizottság elnöke a református egyház önkéntes beteglátogató szolgálatának működését mutatta be, amely 2015 júliusában indult el, és a lényege, hogy rendszeres időközönként felkeresik azokat az idős, magányos embereket, akik igényelték a szolgáltatást.

Dolozim Emese és Kiss Szabolcs intézményvezetők a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonának és a Galamb utcai szociális intézmény új vezetéséről, valamint gondjaikról és eredményeikről adtak számot, végezetül Bagyinszki Zoltán, a Gyulai Idősügyi Tanács titkára vezette fel a 2017-es Balatonfüredi Nyugdíjas Staféta tervezett programját.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)