Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán rendezik meg az Idősbarát Önkormányzatok találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. október 01. 14:00
Gyulán rendezik meg az Idősbarát Önkormányzatok találkozóját
A Gyulai Idősügyi Tanács ülésén új vezetők mutatkoztak be, és szó esett a 2016-os év legfontosabb idősbarát programjairól is
Megtartotta őszi ülését a Gyulai Idősügyi Tanács. A tanácsadó testület tagjai – városvezetők, szociális intézmények és nyugdíjas szervezetek képviselői – minden évben kétszer találkoznak, hogy aktuális témákról tanácskozzanak. Szeptember 30-án a gyulai városháza ovális termében új intézményvezetők és civil vezetők mutatkoztak be, szó esett a 2016-os év legfontosabb idősbarát programjairól, valamint a közelmúltban elindult Memória Café programsorozatról is.
____Eredeti-_DSC0214.JPG

a Gyulai Idősügyi Tanács őszi ülésén a városháza ovális termében

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere elmondta, az ülésen igyekeztek minden területen bevonni az érdekelteket, és együtt meghozni a fontos döntéseket. Mint hangsúlyozta, a tanácskozáson jelen voltak az idősügyi szervezetek és az idős emberekkel foglalkozó intézmények, idősügyi ellátással foglalkozó szociális szervezetek képviselői, valamint egészségügyi szakemberek, akik komoly tapasztalatokkal rendelkeznek ezen a területen.

A napokban több új intézményvezető és civil vezető kezdte meg működését. Az ülésen bemutatkozott Bálányi Györgyné, a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének új vezetője, Csonka György, a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének újonnan megválasztott elnöke, Dolozim Emese, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonának igazgatója és Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének új vezetője.

A közelmúltban indult útjára Gyulán a Memória Café, amelyről Bagyinszki Zoltánné idősügyi szakértő számolt be részletesen. A havi egy alkalommal megszervezett klubszerű foglalkozások a szellemi hanyatlással élő betegeknek, családtagjaiknak és gondozóiknak nyújtanak segítséget.

Bagyinszki Zoltán a 2016-os év legfontosabb idősprogramjait ismertette. A tervek között szerepel, hogy jövőre megszervezik az Idősbarát Önkormányzatok találkozóját városunkban. A vezető főtanácsos kiemelte: Gyula város büszkén viseli az Idősbarát önkormányzat címet, és a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésre meghívnák hazánk mintegy 80 idősbarát önkormányzatának nagy részét, ami nemcsak szakmai szempontból, de a turizmus oldaláról is hasznos lenne a városnak.

Szóba került az idősek körében igen népszerű Nyugdíjas staféta is, amelynek következő alkalmát Gyula – Debrecennel és Nagyszalontával közösen – a cívis városban rendez meg. Ezenkívül tervben van az is, hogy Gyula partnervárosaival együtt szervez közös idősügyi szakmai programokat. Végül Bagyinszki Zoltán a Gyulai Értéktár Bizottság tevékenységéről tájékoztatta az ülés résztvevőit, azzal a céllal, hogy bevonja a helyi értékek feltárásába a tapasztalt generációt.

Kiss Szabolcs az idei Idősek Világnapja városi rendezvényről beszélt, amelyet október 16-án, pénteken 17 órakor rendeznek meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Dr. Regősné Szabó Irma, az Egészségügyi Alapellátás vezetője a szűrővizsgálatokról tartott beszámolót, majd Kóra János a járási esélyteremtő program tervezetét ismertette.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)