Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esküt tettek a gyulai szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 20. 17:40
Esküt tettek a gyulai szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai
Az esemény után a helyi választási iroda vezetője tartott tájékoztatót a népszavazással kapcsolatos tudnivalókról
____Eredeti-szszb_tp_netre.jpg

Eskütétel a gyulai városháza dísztermében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

Letették az esküt a gyulai szavazatszámláló bizottságok pártok által delegált tagjai a városháza dísztermében az október 2-ai népszavazás előtt. 

A pártdelegáltak szeptember 19-én és 20-án tettek esküt Kónya István alpolgármester előtt, majd a szavazóbizottságok tagjai tájékozódtak a legfontosabb tudnivalókról, jogi szabályokról.

A tájékoztatót Becsyné dr. Szabó Márta, a helyi választási iroda vezetője tartotta, aki elmondta, hogy minden bizottság legalább öt tagból áll, amelyből legalább háromnak mindig jelen kell lennie a szavazóhelyiségben, hogy szabályosan folyhasson a szavazás. Emellett a bizottság elnökének vagy elnökhelyettesének is jelen kell lennie. Mozgóurnákhoz legalább két bizottsági tag kell, itt szintén jelen kell lennie a bizottság valamelyik vezetőjének.

A szavazatszámláló bizottságok választott és delegált tagokból állnak. Két párt delegált tagokat a jogszabályban biztosított határidőig, a Fidesz szavazókörönként 2-2 tagot, az MSZP 1-1 tagot, kivéve a dénesmajori körzetet, amelyben nincs tagja a baloldali pártnak.

A szavazatszámláló bizottsági tagok megtudták a legalapvetőbb információkat ahhoz, hogy gond nélkül és szabályosan végezhessék a munkájukat október 2-án, és akadályok nélkül folyhasson le a népszavazás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)