Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bod Tamás szerint egy hazug kérdés nem érdemel választ

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 26. 14:10
Bod Tamás szerint egy hazug kérdés nem érdemel választ
Az Együtt–MSZP képviselője arra szólított fel mindenkit, hogy ne menjen el szavazni október 2-án
Sajtótájékoztatót tartott Bod Tamás, az Együtt–MSZP képviselője az október 2-ai népszavazásról. Elmondása szerint fontos tudni, hogy a kormány és a Fidesz véleményével szemben is vannak markáns vélemények a közelgő „kormányszavazással” kapcsolatban. Azt mondta, hogy nem véletlenül lett a sajtótájékoztató címe az, hogy „Ne szavazz! Hazug kérdés nem érdemel választ.”
____Eredeti-DSCN3875.JPG

Bod Tamás a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

– Az Együtt, a PM és a MoMa részéről arra kérjük az állampolgárokat, hogy ne menjenek el szavazni október 2-án, mert egy ilyen kérdés valóban nem érdemel választ – kezdte Bod Tamás. – A mi leghatározottabb álláspontunk szerint Orbán Viktor csak a figyelmet akarja elterelni, méghozzá a saját maffiakormányáról. Miniszterelnökként el akarja távolítani Magyarországot Európától, azon belül az Európai Uniótól, úgyhogy ha eredményes és sikeres lenne a népszavazás, amelyre mi semmi esélyt sem látunk, akkor ez az első lépés lenne ahhoz, hogy kivezesse az országot az unióból. Ennek gazdasági, politikai és társadalmi következményei beláthatatlanok lennének.

Bod Tamás szerint Orbán gyűlöletet kelt, méghozzá azok ellen a menekültek ellen, akik a halál, a pusztulás és az otthonuk elvesztése elől menekülnek, ahelyett, hogy az együttműködést szorgalmazná Európán belül. 1294 menekültnek kellene megvizsgálni a menekültstátuszát, amit Magyarország elvállalt, de nincs szó betelepítéséről, csupán a szülőföldjük helyzetének rendeződéséig tartózkodnának az országban. A terhek nyilván eloszlanak az unió országai között, ez ellen háborodott fel a kormány.

– A kormányszavazástól függetlenül csak az a fontos Orbán számára, hogy ő legyen a leggazdagabb ember. Az Együtt gazdaságpolitikusai és pénzügyi szakemberei kimutatták, hogy legkevesebb 205 milliárd forint a vagyona, ezzel pedig ő a leggazdagabb magyar. Ez nemzetbiztonsági kockázat, ez a valódi probléma, úgyhogy ezzel kellene foglalkozni. A több százezer munkavállaló, akik elhagyták az országot, nem fáj a kormánynak, ellenben az 1294 bevándorló miatt, hisztériát keltve, a gyűlöltre játszva hergel.

A képviselő kitért egy félig-meddig gyulai vonatkozásra is: Ferenc pápa, a katolikus egyház vezetője a menekültek mellett szólalt fel már többször is, éppen ezért nem érti, hogy a Gyulai Katolikus Egyházközség vezetője és a hozzájuk kapcsolódó képviselők miért vesznek részt olyan „gyűlőletgyűléseken”, amelyeket a Fidesz rendez.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)