Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán szállt be a kampányba Békés megye kormánymegbízottja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2016. szeptember 26. 17:45
Gyulán szállt be a kampányba Békés megye kormánymegbízottja
Gajda Róbert: nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdésről van szó
Gyulán szállt be az október 2-ai népszavazás kampányába Békés megye kormánymegbízottja. A főposta előtt szórólapokat, a szavazási részvételre buzdító kiadványokat osztogattak a járókelőknek. A politikai kampányokban közkedvelt hűtőmágnest is bedobták, rajta a következő felirattal: „NÉPSZAVAZÁS OKTÓBER 2. A KÉNYSZERBETELEPÍTÉSRŐL. MONDJUNK NEMET! Mindez narancssárga alapon, a KDNP és a Fidesz logójával.
____Eredeti-_DSC1901.JPG

gyulán, a főposta előtt buzdított a fidesz 

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

Akinek kedve volt, el is beszélgethetett a fideszes politikusokkal, Görgényi Ernő polgármesterrel, Kónya István alpolgármesterrel, Galbács Mihály képviselővel. A népszavazás mellett egyéb kérdések is felvetődtek. Az arra járók többsége nem rejtette véka alá véleményét: elmegy voksolni, nemet mond a migránsok betelepítésére.

– A demokrácia ünnepe a népszavazás, amikor a nép közvetlen véleményt nyilvánít, ezért természetesen én is ott leszek. Most olyan ügyben mondhatunk véleményt, ami kihat a mindennapjainkra és a jövőnkre is. Ne gondoljuk azt, hogy mert jelenleg nem látunk migránsokat az utcán, megspórolhatjuk ezt a népszavazást. Ugyanis Brüsszel továbbra is elkötelezett a kvóták mellett, s ha nem lépünk fel ellene, akkor akartunkkal ellentétben kell olyan eltérő kulturális hátterű népcsoportokkal együtt élnünk, akikkel a példák ismeretében nem lehet. Gyula egy békés, üde kisváros, ezt őrizzük meg a jövőnek is, ezért tartom fontosnak, hogy a családommal elmenjek, hogy mindannyian, gyulaiak elmenjünk vasárnap szavazni – válaszolta lapunknak Görgényi Ernő arra kérdésre, hogy részt vesz-e a népszavazáson.

 

____Eredeti-_DSC1905.JPG

görgényi ernő, gajda róbert és egy piros postaláda

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

Gyula esetében azonban többről is szó van, határ menti településként kiszolgáltatottabb a helyzetünk – erről már egy idős úr beszélt a polgármesternek.

– Október 2-án a nemzet sorsáról fogunk dönteni. A migrációnak beláthatatlan következményei lehetnek Európára és Magyarországra nézve is – ezt már Gajda Róbert mondta lapunknak. – Eddig másfél millió illegális bevándorló érkezett Európába, s tette instabillá az uniót. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a folyamat megállíthatatlan. Ez a helyzetet azonban elfogadhatatlan, egységesen fel kell lépnünk ellene. Ki kell mondanunk közösen azt: hazánkba úgy senki ne akarjon bevándorlókat telepíteni, hogy arról a magyar embereket nem kérdezik meg. Magyarországon egy magyar országot szeretnénk. A brüsszeli bürokraták által kínált megoldást a magyar emberek el fogják utasítani október 2-án – fejtette ki a Gyulai Hírlap kérdésére a kormánymegbízott.

A politikus szerint a népakarat ma egyértelmű, de fontos a mozgósítás. Hozzátette: bízik benne, hogy ez sikeres lesz, és a végeredményen is látszik majd.

Most nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdésről van szó. A baloldali pártok szavazóinak nagyobbik része is elutasítja a brüsszeli kényszerbetelepítésket. A demokráciában a pártoknak az emberek többségi véleményét figyelembe véve kell megfogalmazniuk álláspontjukat – hangzott el a baloldalnak szánt üzenet.

Az is megkérdeztük Gajda Róberttől, hogy véleménye szerint a baloldal miért kampányol annyira határozottan a népszavazás ellen. – Nézze, erre nem találok észérveket. Politikai értelemben sem, magyar emberként sem, európaiként sem, morálisan sem, keresztény emberként sem értem őket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)