Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Kelda minőségi akusztikus zenével kínálta meg fürdővárosi közönségét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterKULTÚRA • 2016. augusztus 11. 11:05
A Kelda minőségi akusztikus zenével kínálta meg fürdővárosi közönségét
Kelcz Dávidék már tervezik a zenekar második lemezét
____Eredeti-GYHRCSD_001.JPG

a kelda rondella színpadán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Csongrád és Székesfehérvár után Gyulán koncertezett a Kelda zenekar augusztus 9-én a Rondella színpadán. A szegedi együttes tagjai az ottani konzervatórium és zeneművészeti főiskola volt és jelenlegi diákjai, akik hegedűvel, klasszikus gitárral, nagybőgővel és ütőhangszerekkel léptek színpadra.

Kelcz Dávid, Korponai Zsolt, Horváth Csaba és Varga Ákos különleges hangulatot varázsoltak a várkertbe akusztikus könnyűzenéjükkel, amiben markáns klasszikus zenei hatások is megjelentek a zeneértő közönség legnagyobb örömére. A koncerten a tavaly novemberben megjelent nagylemezük teljes anyagát adták át a fürdőváros közönségének. Az előadás – a csapat tagjai szerint – a MüPa-ban tartott lemezbemutató koncertjük  „tökéletes másolata” volt.  Mindezeken túl három új dallal is készültek, elárulták, hogy azokat még csak néhány hónapja, tavasszal dolgozták ki. Ahogy a csapat tagjaitól megtudtuk: a zenekar már jónéhány évvel ezelőtt, 2012 februárjában alakult.

– Egy folkkocsmai beszélgetés alkalmával ismerkedtem meg a bőgősünkkel, Horváth Csabával, ebből később barátság lett, majd képbe jöttek a többiek is. A különböző hangszerekből adódóan pedig jött az ötlet: ezekből kéne zenekart csinálni – árulta el a frontember, Kelcz Dávid.

A két órás koncerten a hangulat mindvégig a maximumon volt, a hegedűvel és nagybőgővel megszólaló csapat zenéje nem okozott csalódást az igényes muzsikák kedvelőinek. Arra a kérdésre, hogy mi várható tőlük a közeljövőben, Kelcz Dávid így felelt: – Tervek természetesen vannak, különben fölösleges lenne bármivel is foglalkozni. Dolgozunk az új dalokon, igyekszünk koncerteket szervezni. Minél előbb szeretnénk egy új dalt felvenni és arra klipet készíteni. Természetesen tervben van a második lemezünk is.

 

____Eredeti-GYHRCSD_021.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)