Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A rock is jól áll a Rondellának

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterKULTÚRA • 2016. augusztus 04. 16:00
A rock is jól áll a Rondellának
A The Batteries és a WAMSZ csapott a húrok közé a szórakozóhely színpadán
Augusztus 3-án este mindjárt dupla zenei élménnyel gazdagodhattak a Rondella szúnyogtűrő látogatói, mivel ezen a napon a The Batteries és a WAMSZ együttese csapott a húrok közé a gyulai vár tövében. Már a koncertek előtt népes közönség verődött össze a színpadra pakoló zenészek mellett, és számuk a műsor előrehaladtával egyre csak nőtt.
____Eredeti-GYHRCSD_006.JPG

a The Batteries

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rövid technikai beállást követően elsőként a The Batteries lépett színpadra. A csapat 2007-ben alakult Kétegyházán, és azóta rengeteg sikeres fellépést és néhány kislemezt is maguk mögött tudhatnak. Zenei stílusuk leginkább a pop-rock és az alternatív rock irányát célozta meg, így természetesen a koncerten is ilyen stílusú dalokat hallhatott tőlük a közönség.

Dániel Krisztián, a zenekar gitárosa lapunknak elárulta: olyan zenekarok inspirálták őket, mint a Blink 182 vagy az Arctic Monkeys. A csapat egyik zenésze hozzátette: koncertjeiken leginkább saját dalokat játszanak, de ezeket olykor átdolgozásokkal egészítik ki, így Gyulán is hallhatott tőlük a közönség egy White Stripes-nótát is, amit kissé lágyabb tempóban adott elő a megyei fiatalokból álló zenekar.

Dániel Krisztián hozzátette: a következő klipjüket augusztus végén forgatják majd,  így szeptemberben már nézheti a közönség a  Stumble and fall című dal videóját, akár az országos zenei csatornákon is.

A WAMSZ alig egy fél éve játszott a gyulai Red Hole-ban, de nyárra visszatértek, és az estét ők zárták a sokak számára jól ismert progresszívrock-számaikkal. Repertoárjukban régi és új saját dalok szerepeltek, amiken még értő fülek sem hallották meg a többéves kihagyást, ami a csapat elmúlt éveit jellemezte a mostani újjáalakulásuk előtt. A gyulai közönség másodjára is szerette a lőkösi rockereket.

A hétköznapi időponthoz képest nagy számú közönség és a sokáig kitartó keménymag ezen az estén azt jelentette: a rockzene is jól áll a Rondellának, és senki sem háborodik fel, ha néha a vár tövében is zúzósabb zenekarok mutatják meg magukat a helyieknek és a turistáknak.

Mint Kiss Jánostól, az esemény szervezőjétől megtudtuk: az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. csapata a következő alkalommal a belvárosi katolikus templomba várja a zenebarátokat, ahol Vásáry André előadása lesz hallható augusztus 6-án 20 órától. Az ismert férfiszoprán filmslágerekkel örvendezteti majd meg a közönséget. 

 

____Eredeti-GYHRCSD_061.JPG

A WAMSZ 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)