Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jelzőrendszeri tanácskozást tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 23. 17:30
Jelzőrendszeri tanácskozást tartottak Gyulán
Az esemény célja egy hatékonyabban működő járási jelzőrendszer kialakítása volt
Megtartották éves jelzőrendszeri tanácskozásukat a város gyermekjóléti kérdésekben érintett szakemberei. A február 22-i eseményt a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központban tartották, és részt vettek rajta a helyi jelzőrendszeri tagok, többek között kórházi szociális munkások, védőnők, óvónők házi- és gyermekorvosok és az oktatási, nevelési intézmények vezetői is.
____Eredeti-jelzorend_ertek_sze_2.jpg

a tanácskozás résztvevői a gyulai Család- és Gyermekjóléti Központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint azt Apponyi Andreától, a gyulai központ intézményegység-vezetőjétől megtudtuk: a jól működő városi és járási jelzőrendszer első számú feladata, hogy a bajban lévő gyermekekre felhívja a figyelmet, és hogy ők a jelzések alapján megfelelő segítséget kapjanak.

Apponyi Andrea

– Ez egy éves esemény, amit kötelezően össze kell hívnunk annak érdekében, hogy a városi jelzőrendszer minél hatékonyabbá váljon. Ha egy gyermek elhanyagolt, éhezik, vagy sérülések látszódnak rajta, a jelzőrendszer feladata a problémákra felhívni a figyelmet, és a mienk, hogy lehetőség szerint segítsünk orvosolni azt – emelte ki a szakember. – A mai napon értékeljük az éves munkát, javaslatokat teszünk annak jobbítására, és egy intézkedési tervet is kidolgozunk azzal kapcsolatban, hogy lehetne jelzőrendszerünk még hatékonyabb – tette hozzá Apponyi Andrea.

A tanácskozás első blokkjában Apponyi Andrea tájékoztatott arról, hogy milyen változásokkal jár az, hogy nemrégiben család- és gyermekvédelmi központtá váltak. Mint kiderült: a korábban a szolgálatként működő intézmény új elnevezésével új feladatok is járnak, mint például az utcai és kórházi szociális munka és telefonos ügyelet fenntartása. A változtatással járó plusz teendőket azonos létszámú munkavállalóval oldja meg az intézmény.

A program további részében az intézmények által benyújtott beszámolókat olvasta fel a szakember. Ebből minden érintett választ kaphatott például olyan kérdésekre, azokban milyen hatékonysággal működik az információáramlás, hány fiatal ismételt évet igazolatlan hiányzások miatt, és hogy az adott helyről hány alkalommal éltek jelzéssel a helyi gyermekjólét intézménye felé.

A dokumentum végén az azokat kitöltők minden alkalommal javaslatokat tehetnek a helyi ifjúság életének könnyebbé tételének kérdésében, amik között a tankönyvek árainak csökkentésétől az olcsóbb szemüvegeken át a gyógyúszás támogatása és a szórakozóhelyek rendőri ellenőrzése szerepelt.

Az eseménye végére megfogalmazott új célokat és fejlődési irányokat tartalmazó 2016-os intézkedési terv Gyula város képviselő-testülete elé kerül majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)