Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vidám karácsonyi műsorral ajándékozta meg a gyerekeket a gyulai Családsegítő Központ

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • HÍREK • 2014. december 23. 19:00
Vidám karácsonyi műsorral ajándékozta meg a gyerekeket a gyulai Családsegítő Központ
Hevesi Imi bácsi műsora önfeledt szórakozással tette emlékezetessé a gyerekeknek az idei karácsonyt
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Gyermekek karácsonya címmel szervezett ünnepséget december 22-én a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálata. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. színháztermében hétfőn délután kezdődő vidám karácsonyi műsorral ezúttal is az ünnepi várakozás emlékezetesebbé tétele volt a cél.

A rendezvény megnyitásaként dr. Görgényi Ernő polgármester Gyula város önkormányzatának nevében köszöntötte a közönséget. Beszédében elmondta, hogy advent negyedik vasárnapját elhagyva, a szentestéhez, az év legcsodálatosabb estéjéhez közeledve valamennyien felemeljük szívünket, hogy befogadjuk a szeretet üzenetét. Majd a közönség fiatal tagjaihoz intézte szavait:

- Ennek az üzenetnek a nevében vagyunk most itt együtt, azért, hogy ti kedves gyerekek ma is olyan élményekben részesüljetek, amiket aztán mesélhettek az óvodában, iskolában, és ráadásul sok jószívű, jó lelkű embernek köszönhetően ajándékot is kaphattok, amelyet majd a karácsonyfa alatt kibontva élvezhettek – mondta a városvezető.

Az önkormányzat az OTP támogatásával az ajándékcsomagok mellé még kis meglepetésekkel is tudott szolgálni, bízva abban, hogy ezzel is örömet okozhatnak a gyulai családoknak és gyermekeknek, ezzel téve teljesebbé az ünnepet.

A polgármester ezután átadta a mikrofont a várva várt Hevesi Imi bácsinak, aki válogatott hangszerei és egy szatyornyi szaloncukor mellett sok szép téli dallal érkezett erre az ünnepi alkalomra.

Ezennel pedig kezdetét is vette a felhőtlen szórakozás, hiszen – az immár hivatalosan is – Imi bácsi köztudottan hamar és jól találja meg a hangot a gyerekekkel, és fiatal közönségével azonnal oldott hangulatot varázsol. Igazi „zenészkollégaként” tud a muzsikálás iránti legapróbb érdeklődés jelét mutató gyerekekkel is együtt működni, kihívja őket a színpadra, bevonja őket a zenélésbe, megjegyzi a nevüket, produkcióikat pedig szaloncukorral jutalmazza. Közben persze a szülőkkel is társalog és nevettet, de gyakran teszteli is közönsége tudását.

Így volt ez hétfő délután is, amikor a kérdéseire jó válaszokat adók kivétel nélkül jutalomban részesültek, hiszen csak úgy repültek a szaloncukrok a széksorok felett – így kamatoztatva az általános iskolai 90 méter fölötti kislabdadobási tehetséget.

A közelgő ünnep apropóján sorra hangoztak el a téli és karácsonyi dalok a legismertebbektől a csak ritkán hallhatókig, de mindig vidámságra hangolva az egyre lelkesedő publikumot. Hallhatók volta megzenésített Weöres Sándor-versek, elhangzott a klasszikus Micimackó, de a TNT Fehér karácsony című dala is, és természetesen a Piramistól is az Ajándék, amit előző este szintén méltán népszerű öccse, Hevesi Tamás énekelt a Magyar Televízió egyik vetélkedős műsorában. Gitárja mellett a szájharmonika és a furulya is előkerült, a színpadra hetes turnusban érkező gyerekek pedig csörgőn és egy száncsengőn kísérve alkották mellette az alkalmi zenekart.

Hevesi Imi bácsi pedig a közönség szeretetétől elemében érezve magát bohóckodott, olykor egészen „bevadult” és AC/DC-s őrjöngésre ragadtatta magát, a kicsik egészen nagy elégedettségére. Ekkorra már anyukák és apukák is jelen voltak a színpadon, vagy azért, hogy jelenlétükkel bátorítsák csemetéiket, vagy pedig hogy az emlékezetes pillanatokat fényképen örökítsék meg családi archívumuk számára.

A csakugyan szórakoztató műsor végén pedig természetesen az ajándékozásra is sor került.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)