Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan megjelenik a Gyula régen és ma 12. kötete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. K. • KULTÚRA • 2015. november 03. 09:00
Hamarosan megjelenik a Gyula régen és ma 12. kötete
A Lélu and the Strangers együttes történetét feldolgozó könyvet november 19-én mutatják be
Már nyomdában van a Gyula régen és ma könyvsorozat új kötete. A Lélu and the Strangers együttes történetét feldolgozó – sorrendben már a 12. – album november második felében jelenik meg.
____Eredeti-GyulaRM12_borito.jpg

Az új kötet borítója 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A zenekar megalakulásának 50. évfordulóján megjelenő kötetet Székely Árpád írta, Durkó Károly szerkesztette, a lektor dr. Szabó Ferenc. Az 1960-as évek legendás gyulai zenekara 1968-ban a Ki mit Tud? országos vetélkedő középdöntőjébe is bejutott (innen a Neoton együttes jutott tovább), tagjai később is meghatározó szereplői voltak a gyulai könnyűzenei életnek.

Az albumban találkozhatunk a kor gimnáziumi zenekaraival, a kortárs együttesekkel, a több évtizednyi történetet maga mögött tudó Szabó zenekarral és sok más zenekarral is. A szerzők kicsit visszaröpítenek minket az időben: megtudhatjuk azt is, hol volt Gyulán az első és (azóta is) utolsó beatesküvő, mi is volt a “szanazugi Woodstock”, amelynek a rendőrök megjelenése vetett véget, hogyan sikerült megszervezni a tornacsarnoki nosztalgiabulit 2001-ben.

A több száz fotóval és dokumentummal, Volent Zoltán korabeli “jókais” rajzaival illusztrált kötet szerzői a város történetének még egyáltalán nem feldolgozott területén kezdtek el dolgozni. A 96 oldalas album mellé CD is jár, így újra meghallgathatja majd a közönség a 2001-es Nosztalgiabuli 40 perces Lélu-koncertjét. A könyv megjelenése már hagyományosan könyvbemutatóval lesz egybekötve november 19-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)