Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A járókelők tekintete kísérte az ecseteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. B. • KULTÚRA • 2015. szeptember 24. 11:00
A járókelők tekintete kísérte az ecseteket
Mintegy 15 festő mutatta meg tehetségét a gyulai Világóránál
Népes festőműhelybe és festménykiállításba „csöppentek” a járókelők szeptember 23-án délután Gyulán, a Világóra környékén. A Civil Hét 2015 eseménysorozat keretében megtartott rendezvényen a József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotó Egyesület, valamint a Gyulai Művészklub mutatták meg tehetségüket.
____Eredeti-GYHRCSD_0020.JPG

élőfestészet-bemutató a gyulai világóránál  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szendreiné Dudás Ildikó civil referens érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat támogatásával összesen 25 helyi civil szervezetet fognak össze. A mostani Civil Hét keretében a csütörtök az alkotásé volt. Délelőtt a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület és a Gyulai Művészklub szervezésében a Béke sugárúti Civil Szolgáltató Központban alkotói délelőttöt tartottak 86 óvodás részvételével.

Délután az amatőr művészeti kiállításon és köztéri élőfestészet-bemutatón mintegy 15 alkotó vett részt. Megtudtuk: a József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotó Egyesület tagjainak elsősorban azokat a festményeit állítják ki, amelyek júniusban a balatoni alkotótáborban, illetve augusztusban a gyulai duzzasztónál, a vízimentők épületében megrendezett táborban születnek, illetve most a Nemzeti Művelődési Intézet Békés megyei irodájának támogatásával készülnek.

A Gyulai Művészklubbal kapcsolatban Kéri László arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy övék Gyula egyik legfiatalabb szervezete, hiszen mindössze a tavasszal alakultak meg. Tagságukat nemcsak festők, hanem számos más művészeti ág művelői is alkotják. A színes tagsági palettának köszönhetően bemutatkozási lehetőségük is igen gazdag.

A szép napsütéses csütörtöki délutánon a Világóra környékén elhaladók többsége érdeklődve szemlélte a képeket, s testközelből pillantott bele a festészet rejtelmeibe. Volt aki megjegyezte: lehet, hogy valaki éppen a mostani bemutató hatására ragad majd ecsetet. Hiszen művészettel foglalkozni sohasem késő.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)