Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel Diákünnepek, régészet napja, ünnepi könyvhét és varázslatos filmdalok várják Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • MAGAZIN • 2015. május 28. 18:00
Erkel Diákünnepek, régészet napja, ünnepi könyvhét és varázslatos filmdalok várják Gyulán
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-konyvhet.JPG

képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Erkel Diákünnepek
Immáron 26. alkalommal rendezi meg május 29-31. között városunk az Erkel Diákünnepeket. Az EDÜ programjáról az e heti lapszámunk 3. oldalán olvashatnak. Bővebb információ: erkeldiakunnepek.hu.

Erkel Ferenc Művelődési Központ
Nagyszabású közös koncertre készül a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar és a békéscsabai Bartók Béla Vegyes Kar. Varázslatos filmdalok című előadásukat június 3-án, szerdán 19 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központban hallhatják a filmzenekedvelők.

Egy vígjátékot láthatnak június 4-én, csütörtökön 19 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központ színháztermében. Georges Feydeau Bolha a fülbe című művét Pozsgai Zsolt rendezésében láthatják. Belépőjegyek vásárolhatók az művelődési központ jegypénztárában.

Mogyoróssy János Városi Könyvtár
Az elmúlt évek hagyományait követve 2015-ben is tartalmas programot igyekezett összeállítani a Mogyoróssy János Városi Könyvtár a könyvek, az irodalom és az olvasás kedvelőinek. A 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok részletes programját olvashatják a Gyulai Hírlap online oldalán.

Csigakert
Gyulán az trianoni diktátum évfordulója alkalmából közös emlékezést és gyertyagyújtást rendez június 4-én, csütörtökön 17 órakor a Csigakertben, a székely kapunál Gyula Város Önkormányzata és az Október 23. Alapítvány.  

Göndöcs-kert
Gyulán május 31-én, 15 órától a Göndöcs-kertben ünneplik a gyermeknapot. Részletes programról a Gyulai Hírlap online oldalán olvashatnak.

Román Kulturális Központ
Ortodox ikonok, Isten királyságának szépségei címmel nyílik kiállítás Gurzó Gábor faikongyűjteményéből május 29-én, pénteken 13 órától az MROÖ Dokumentációs és Információs Központjának kiállítótermében (Gyula, Sáros u. 17.) A tárlat megnyitója után, 14 órától a Román Kulturális Központban (Gyula, Líceum tér 2.) Hozzájárulások a vallástörténet tanulmányozásához a magyar kultúra tükrében című könyvét mutatja be Puscas Petru.

Várkert étterem
Jubileumi koncertet ad május 30-án, szombaton 16 órakor a Várkert étteremben az idén ötéves gyulai Kolibri együttes.

Kohán képtár
Gazdáné Olosz Ella erdélyi textilművész emléktárlata június 22-ig tekinthető meg a Kohán Képtárban.

Százéves (Reinhardt) Cukrászda
Gombos Ildikó békéscsabai művésztanár alkotásait június 20-ig tekinthetik meg.

Régészet napja
A Magyar Régész Szövetség második alkalommal rendezi meg a régészet napját hazánkban, a kezdeményezéshez a gyulai Erkel Ferenc Múzeum is csatlakozott. Május 29-én, pénteken 17 órától és másnap, 14 órától a gyulai vár körül a végvári időkben kiépült különleges erődítési rendszer védelmi vonalainak jelenleg is zajló régészeti feltárását tekinthetik meg a résztvevők. Május 30-án, szombaton a Rondellától drótparipán is felkerekedhetnek, hogy nyakukba vegyék a várost, és régész vezetésével végiglátogassák a föld alatt meglévő régészeti emlékeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)