Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tavaszi megújulás a gyulai Nosztalgia Házban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Dr. Kolozsi Anita • KULTÚRA • 2015. május 14. 15:00
Tavaszi megújulás a gyulai Nosztalgia Házban
Egyedülálló rendezvény kapcsán kipróbálhatták kézügyességüket a gyermekek és a szülők
____Eredeti-_DSC00769.JPG

foglalkozás a gyulai Nosztalgia Házban

Fotó: Gyulai Hírlap

Megújult ötlettel, cserekiállítással kezdődött a Nosztalgia Ház májusi hónapja. 2 kiállítás, 2 helyszín, 2 stílus címmel Békéscsabán a Wlassics sétányon egy „nosztalgikus vintage piknik” várja az EzüstPor Ékszerműhelybe betérőket, míg Gyulán a város szívében, ódon hangulatban rézékszerek mutatkoznak be.

A tavasz trendi színei és darabjai, ékszerek az egyszerűtől a vagány darabokig, bemutatóval egybekötve. Nos ez, egy kis kávézás és még néhány meglepetés várta a május 9-ei napsütésben betérőket.

Gyulán, a Nosztalgia Házban egy egyedülálló rendezvény kapcsán kipróbálhatták kézügyességüket a gyermekek és a szülők. A fiatalabbak organza-virágokat készítettek, melyet kontyba tűztek. Zsótér Béláné Incike hajkölteményei a régi fésülködőasztal tükrében újjá varázsolta a szépülni vágyókat. Nemcsak a felnőtteknek, de az apróbbaknak is lehetőségük volt az ötvös szakmában tevékenykedni.

Szlopóczki Dóra az EzüstPor Ékszerműhely fiatal tulajdonosa ideiglenesen egy „látvány ékszerműhelyt” utaztatott el hozzánk, amit a békéscsabai üzletébe betérők nap mint nap csodálhatnak. Igaz, itt most nem komplett ékszer készült el, viszont az alapfogások bemutatásra és kipróbálásra kerültek. Szombaton 10-12 óra között a Nosztalgia Ház vendégei és látogatói forrasztottak, reszeltek és kalapáltak. Számukra kiderült az, hogy ez a szakma is rengeteg fortélyt és trükköt tartalmaz, amellett hogy nem árt hozzá a precizitás és a jó kézügyesség sem! A szép ékszerekhez és hajviselethez elengedhetetlen volt néhány nosztalgikus fotó, természetesen hozzá illő öltözetben…

- Azt hiszem, beszélhetek a Békéscsabáról Gyulára látogatók nevében, hogy mindenki nagyon élvezte ezt a közösen eltöltött délelőttöt, hiszen egy különleges élményt és helyszínt nyújtott nekünk ez a rendezvény – nyilatkozta Szlopóczki Dóra.

A Nosztalgia Ház továbbra is ígérheti meglévő és új vendégei számára, hogy ehhez hasonló élményekben gazdag rendezvényekkel készül. Addig is látogassanak el a folyamatosan bővülő kézműves boltunkba, ahol biztosan találnak megbújva kincseket…

A tavalyi évben nagy öröm volt látni, hogy napról napra egyre többen érdeklődtek a hagyományőrző táborunk iránt. Ez idén július 13-25 között rendezzük meg, naponta 9-16 óra között. Délben a Retro Tejivóba sétálunk el ebédelni, az uzsonnát biztosítjuk!

Jelentkezni korlátozott számban lehet, max.15-20 fő.  Részvétel napijeggyel is lehetséges, 5 alkalommal után kedvezmény jár! Ára: 2000 Ft naponta + 650Ft az ebéd. Várunk szeretettel minden kedves gyermeket, aki valami újra és egyedire vágyik!

Bővebb információ a Nosztalgia Ház Facebook-profilján olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)