Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ország több pontjáról érkeznek árusok a Gyulai Virágok Vasárnapjára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 08. 22:00
Az ország több pontjáról érkeznek árusok a Gyulai Virágok Vasárnapjára
A május 10-i rendezvényen vásárral, valamint szakmai és kulturális programokkal várják az érdeklődőket
____Eredeti-viragok_vasarnapja_2014.JPG

képünk a tavalyi virágok vasárnapján készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A bonszai lesz a kiemelt témája idén a Gyulai Virágok Vasárnapjának, melyet 15. alkalommal rendeznek meg május 10-én a Kossuth téren. A rendezvényen vásárral, valamint szakmai és kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

A Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész elmondta: a vásárra az ország több pontjáról érkeznek árusok, összesen mintegy hatvan kiállító részvételére számítanak. A standoknál a tavalyi évhez hasonlóan nemcsak egynyári és évelő virágokat, hanem pozsgásokat, kaktuszokat, facsemetéket, kerámiákat, virágföldet, kerti eszközöket és játékokat is árulnak. Emellett, az idei év újdonságaként, kerti bútorokat és filagóriát is kínálnak a vásárlóknak.

A programot 10 órakor dr. Görgényi Ernő polgármester nyitja meg, majd az 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi zenekara ad műsort. A rendezvény alkalmából meghirdetett rajzpályázat eredményeit 11 órakor hirdetik ki, azután a gyulai oktatási intézmények kulturális bemutatói váltják egymást a téren felállított színpadon.

Az Acid Jazz Dance Company műsora 13.15-kor kezdődik, 14.45-től pedig Katona Ervin, az Egyetemi Bonsai Klub elnöke tart előadást a bonszai művészetéről. A szakembertől 10 és 14 óra között a Japánkert Barátok Köre Egyesület standjánál szakmai tanácsot is kérhetnek az érdeklődők. A legszebb standnak járó díjat 15 órakor adják át, majd 15.10-kor a Fél 10 zenekar lép a színpadra.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)