Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Három Város Teljesítménytúrák Békést, Békéscsabát és Gyulát kötik össze

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 08. 22:05
A Három Város Teljesítménytúrák Békést, Békéscsabát és Gyulát kötik össze
A békéscsabai Körösök Völgye Turista Egyesület május 10-én, vasárnap túrát szervez
____Eredeti-tura_heyevent.com.jpg

képünk a békéscsabai Körösök Völgye Turista Egyesület egy korábbi túráján készült

Forrás: heyevent.com

A gyönyörű idő sokunkat sarkall arra, hogy kiránduljunk és túrázzunk szépséges régiónkban. A Három Város Teljesítménytúrák elnevezésű kezdeményezés jóvoltából, amelyet a békéscsabai Körösök Völgye Turista Egyesület szervez, ezt most szervezett keretek között is megtehetjük május 10-én, vasárnap.

A Három Város túra a Körösök Völgye Turista Egyesület tavaszi teljesítménytúrája. Az útvonal a közép-békési térség három városát: Békést, Békéscsabát és Gyulát köti össze. A Gyulai Hírlapnak Túróczy József, az egyesület elnöke elmondta, a túra célja, hogy az itt élők számára bemutassa a városok határában haladó turistautakat, megadva az első lökést a természetjárással rokonszenvezőknek.

– A nem túl megerőltető túra gyalog, kellemes sétatempóban, akár kisebb gyerekekkel is teljesíthető. A gyalogosok, a kerékpárosok és a vízitúrázók is több résztáv közül választhatnak. A túra útvonala jól jelzett turistautakon, a településeken kívül jellemzően erdei, ligetes környezetben vezet. A vízitúrázók az Élővíz-csatorna, illetve a régi Fehér-Körös medrében evezhetnek, keresztül a három város legszebb belvárosi parkjain – ajánlja Túróczy József.

A rajt május 10-én, vasárnap 8 és 9 óra között indul valamennyi állomásról. A résztávok alapja a Békés–Sikkony–Békéscsaba–Póstelek–Gyula közti 33 km-es turistaút, illetve az ennek egyes részeit körtúrává bezáró Sikkony–Gerla–Póstelek turistaút. Gyalogosoknak 4 választható távot írtak ki, 2 Békésről, 2 Békéscsabáról indul. A kerékpárosok is 4 táv közül választhatnak, a rajt és cél Békéscsabán lesz. Vízitúrásoknak két választható táv van. Mindkét vízitúra az Élővíz-csatornán halad, Békéscsabáról indul és oda is érkezik vissza.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, nem versenyről van szó. Az érintett településeken, illetve azok között egy-egy előre megadott ellenőrző ponton bélyegezni kell, ezzel lehet igazolni a túra teljesítését.További információk a www.kvte.hu/haromvaros honlapon érhetők el.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)