Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Virágok Fesztiválján 62 szakmai kiállító várja idén az érdeklődőket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • MAGAZIN • 2019. május 11. 08:30
A Gyulai Virágok Fesztiválján 62 szakmai kiállító várja idén az érdeklődőket
A virágfesztivál idei díszvendége Debrecen

Komolay Szabolcs, Debrecen megyei jogú város alpolgármestere nyitotta meg május 10-én este a Gyulai Virágok Fesztiválját a Göndöcs-kertben. A rendezvény díszvendégének képviselője, a cívis város elöljárója üdvözlő szavaiban a két település, Debrecen és Gyula hasonlóságait emelte ki, többek között a gyógyvizek hasznosítását és a virágok szeretetét. Az eseményen hatvankét szakmai kiállító kínálja portékáit vasárnap délutánig.

Komolay Szabolcs, Debrecen város alpolgármestere

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünneplőket és a fesztivál idei díszvendégének képviselőjét, Komolay Szabolcsot, Debrecen város alpolgármesterét Görgényi Ernő Gyula város polgármestere köszöntötte. Az elöljáró elmondta, a rendezvény tizenkilenc esztendővel ezelőtt, 2001-ben indult el a Városház utcán, mindössze tizenkét kiállítóval. Az akkori városvezetés, illetve Dancs László polgármester abból a megfontolásból kezdeményezte ezt a programot, hogy a tavasz elején a gyulaiaknak legyen lehetőségük megvásárolni azokat a virágokat, növényeket, amelyekkel kertjüket, balkonjaikat szépíthetik.

Görgényi Ernő aláhúzta: Gyulán már akkor évszázados hagyományokra tekintett vissza a minőségi kertkultúra, a magas szintű zöldfelület-kezelés és a környezettudatos várospolitika. Az azóta eltelt tizenkilenc év alatt a gyulai polgárok a rendezvény mellé álltak, így mára a régió egyik legjelentősebb virágvására lett. Sőt 2016-ban háromnapos fesztivállá bővült. Idén hatvankét szakmai kiállító várja a vendégeket, akik mellé több mint tíz vendéglátóipari részvevő csatlakozott standjával – hangsúlyozta a városvezető.

Görgényi Ernő kiemelte: immár négy éves hagyomány, hogy olyan települést hívnak meg díszvendégnek, amely együttműködő partnere Gyula városának. Debrecennel kulturális önkormányzati szövetségben vesz részt településünk, emellett a nagy testvér számos jó példával jár elől más területeken. A polgármester aláhúzta: a zöldfelületek kezelése terén talán Gyula városa is tud mutatni Debrecennek olyasmit, amit tapasztalatként hazavihet.

 

görgényi ernő, gyula város polgármestere és Komolay Szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Komolay Szabolcs mindenekelőtt a debreceni polgárok üdvözletét és szeretetét tolmácsolta az egybegyűlteknek. Kifejtette, a két város, Debrecen és Gyula méreteiben ugyan különbözik egymástól, mégis nagyon sok mindenben hasonlítanak is. Közös bennük például az, hogy mindkét településnek van gyógyvize, és ezt ki is aknázza. Közös az is, hogy az ország egyetlen olyan településtömörülésében vesznek részt, amely kulturális alapon szerveződik.

Hasonlóvá teszi Debrecent és Gyulát a virágok szeretete is, mutatott rá a tisztségviselő. Debrecen a virágkarneválon ünnepli a virágokat, amely ma már országos hírű. Úgy vélte, mindkét város arra törekszik, hogy maximálisan kihasználja azokat a lehetőségeket, amelyek megadatnak számára, így ez is összeköti őket. Végezetül azt kívánta, ismerkedjen meg mindenki a debreceni standdal, majd látogasson el a cívis városba, mert ott szeretettel várják.

A fesztivál péntek esti programját DJ Dominique és DJ Ravasz zárta. 

 

DJ Dominique

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)