Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A színészek játéka vitte a hátán A maláji lányt a gyulai bemutatón

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. április 12. 18:00
A színészek játéka vitte a hátán A maláji lányt a gyulai bemutatón
Az Erkel-bérlet IV. előadásán egy zenés vígjátékot láthattak az Erkel Ferenc Művelődési Központ vendégei
____Eredeti-GYHRCSD_041.JPG

a maláji lány gyulai bemutatóján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A maláji lány című zenés vígjátékot tekinthette meg a közönség április 8-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az Erkel-bérlet negyedik előadása azonban nem hozott annyi feledhetetlen percet, mint amennyit már megszokhatott a közönség a városunkba már-már hazajáró Turay Ida Színház gyulai bemutatóin.

Az Abai Pál ötletéből íródott színjáték Gyökössy Zsolt rendezésében került színpadra. A történet előzményei szerint valaki ellopta a maláji lány nevet viselő értékes műtárgyat a párizsi múzeumból, s emiatt elbocsátották annak igazgatóját. A Győri Péter által alakított professzor úgy dönt, maga jár az ügy végére, ezért egy alvilági kapcsolatokkal bíró kétes alak (Nagy Gábor) információira hagyatkozva, Lucy nevű lányával (Rárósi Anita) betörnek egy villába, hogy visszaszerezzék a kincset. A tulajjal (Sövegjártó Áron) való találkozás után hamar kiderül, hogy rossz címet kaptak, és a szomszédban kellene kutakodniuk, ahol a grófnő (Nyírő Bea) és ötödik férje (Frech Zoltán) lakik. A történetet színesítve olykor-olykor egy bohókás rendőrnő (Xantus Barbara) is feltűnik a színen. Majd jött egy kis csavar...

A történetbe nem lehet belekötni, ám egy zenés-vígjáték műfajú darabban érdekesebb zenei megoldásokat, valamint intenzívebb és kacagtatóbb poéntömeget várt a publikum. Az előadásban többnyire szürke zenei alapokra énekelt rímeket hallhattunk, és ritkábban görbülhetett mosolyra a szánk, mint azt várta a szórakozni vágyó nagyközönség. Az elvárásoknak azonban eleget tett a színészi játék, amely "A maláji lány" erőssége.

Kiemelhető Győri Péter, aki kiválóan adta a szerény, „betörésszűz”, tudós professzor szerepét, és Rárósi Anitával bájos párosként formálta meg az apja-lánya kettőst. Hitelesen alakította az előkelő, pasifaló grófnőt Nyírő Bea, de meghatározó volt Xantus Barbara alakja is, a buzgó rendőrnőé, aki - nagyrészt egy üveg whisky hatására - a darab végére teljesen "összezavarodott".

Ezúttal nemigen találkozhattunk kicsattanóan humoros jelenetekkel, maradandó dallamokkal és velősebb mondanivalójú dalbetétekkel, viszont a hiányérzetet finomították a kitűnő színészi alakítások, amelynek köszönhetően A maláji lány története "első látásra" kikapcsolódást nyújtott a hétköznap esti színházlátogatónak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)