Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán Indul a bakterház, a nevetés pedig garantált!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. január 05. 10:00
Gyulán Indul a bakterház, a nevetés pedig garantált!
Parádés szereposztásban hozza Gyulára Regős Bendegúz történetét a Turay Ida Színház január 12-én
Az előadásra már csupán néhány hely kiadó, ami nem véletlen, hiszen pazar szereposztással kel életre a legendás történet. Jegyek korlátozott számban kaphatók még a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.
____Eredeti-indul_a_bakterhaz-7.jpg

A nevetés garantált

Fotó: Turay Ida Színház

„Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak.”

Regős Bendegúz örökbecsű gondolatait a Turay Ida Színház hozza el Gyulára. Az Erkel-bérlet előadássorozat az Indul a bakterház című darabbal folytatódik január 12-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a művelődési központ színháztermében. Rideg Sándor regénye Tímár Péter átirata nyomán elevenedik a színpadon.

Az előadásra már csupán néhány hely kiadó, ami nem véletlen, hiszen pazar szereposztással kel életre a legendás történet. A Baktert Mikó István, Bendegúzt Boros Zoltán, a Patást Nemcsák Károly alakítja. A Banya szerepében Tóth Juditot, Csámpás Roziként Nyírő Beát láthatja a közönség. Az előadást Cseke Péter rendezte.

Jegyek korlátozott számban kaphatók még a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)