Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Niedzielsky Katalin újságíró új kötetét mutatja be a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2015. március 22. 15:00
Niedzielsky Katalin újságíró új kötetét mutatja be a gyulai könyvtárban
Március 23-án, hétfőn 18 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasótermében
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasóterme. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Mindennapjaink során olykor megismerünk, gyakran meg is élünk helyzeteket, melyek tanulságait kénytelen-kelletlen el kell tennünk élettapasztalatként, bízva abban, hogy majdan bölcsebbé tesz tudása bennünket. E helyzetek nem ritkán keserű velejárójaként szembesülnünk kell a ténnyel: nincs mese. Vagy másképpen fogalmazva, azon szabályok, melyek iránt nagy bizalommal vagyunk (pl. jótett helyébe jót várj), a valóságban sajnos nem feltétlenül igazak. Tanulság azonban szinte mindig van, s ezt jó másokkal is tudatni.

Niedzielsky Katalin naplót írt a közelmúlt éveiről, mely 2014-ben látott napvilágot, s melynek városi bemutatójára március 23-án, hétfőn 18 órától kerül sor a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasótermében. A gyulai születésű újságíró-szerzővel, valamint a kötetet készítő Barabás Ferenc tipográfussal dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója beszélget.

A téma azonban nem csak a könyv, hiszen a leírt események – némileg kor- és kórtörténetként – bepillantást engednek egy szakma műhelytitkaiba, elgondolkodtatnak a kultúraközvetítő emberek feladatairól, lehetőségeiről, a tudás, a szakértelem, az etika szerepéről, a közösségek erejéről is.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)