Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Súllyal végzett edzésben országos rekordot állítottak fel Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2015. február 07. 22:00
Súllyal végzett edzésben országos rekordot állítottak fel Gyulán
Az öt fiatalember a rekordkísérlet során csaknem 640 tonna súlyt mozgatott meg
Csoportos mennyiségi magyar rekordot állítottak fel. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Súllyal végzett edzési rekordkísérletet hajtott végre öt fiatalember Gyulán. A baráti társaság célja az volt, hogy az edzés során minél több emberi erővel megmozgatott súllyal kerüljenek be a rekordok könyvébe. Leel-Őssy Tamás, Stégermájer Zoltán, Horváth József, Seres Gábor és Csonka Dávid február 6-án este 9 órakor kezdte meg a maratoni edzést a Temesvári út 182. szám alatti Paradicsomi Fitness Centrumban.

A Gyulai Hírlapnak Leel-Őssy Tamás elárulta, az ötletet a kangoo-s lányok decemberi rekordkísérlete adta nekik: arra gondoltak, miért ne legyen még egy gyulai sportrekord.

- Úgy gondolom, hogy erre testileg pihenéssel lehet készülni, lelkileg igazából sehogy – mondta Leel-Őssy Tamás, aki 4,5 esztendeje jár a fitneszcentrumba. Társai körülbelül két éve látogatják az edzőtermeket.

Rekordkísérletük során segítőik számolták a megmozgatott súlyokat, Gál Gábor, a magyarországi rekordok regisztrátora pedig a helyszínen felügyelte a próba szabályainak betartását. A csúcs felállításának feltétele volt, hogy valamelyik súly mindig mozgásban legyen. Stafétaszerűen küzdöttek meg a kilókkal, ha egyikük elfáradt, váltották egymást.

Gál Gábor lapunk kérésére elmondta, másnap délig zajlott a küzdelem. 15 óra alatt fejenként több mint 100 tonnát, összesítve pedig 639 ezer 803 kg súlyt mozgattak meg különböző edzésmódszerekkel. Ezzel csoportos mennyiségi magyar rekordot állítottak fel, így esélyük van bekerülni a nemzetközi Guinness-rekordok könyvébe.

A rekordkísérletről részletesen a rekordok.hu oldalon olvashatnak.

 

Leel-Őssy Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)