Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Téli kis kerti kiruccanás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. január 18. 07:00
Téli kis kerti kiruccanás
A metszéseket is elkezdhetjük, hiszen a mínusz tizenvalahány fokok már megtették, amit a hidegnek meg kell tennie
Képünk illusztráció. Forrás: applegarthgardens.blogspot.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A változékony időjárás lehetőséget ad a kertjeinkben egy kis kiruccanásra. A metszéseket is elkezdhetjük, hiszen a mínusz tizenvalahány fokok már megtették, amit a hidegnek meg kell tennie. A lombhullató sövényeket is lehet nyírni, amennyiben azt korábban nem tettük meg.

Erről jut eszembe, hogy a lehetőségeink szerint a kertműveléshez szükséges gépeinket már most elvihetjük a szervizekbe. Most hamarabb elkészül, és nem kell akár hetekig türelmetlenkednünk a gépeink hiánya miatt. A szervizeknek is jobban van lehetőségük az alkatrészek gyorsabb beszerzéséhez.

A télire betárolt gumók és hagymák is megtisztíthatók már és kiválogathatók, hogy a betegek ne fertőzzék meg az egészséges társaikat. Akinek időhiány vagy a rossz időjárás miatt nem sikerült kiültetnie tavaszi virágzású hagymás növényeiet, azok virágcserepekbe vagy virágládákba kiültethetik, melyekben még a virágzásukat időzíthetik is.

Egy kedves ismerősöm a diófák esetleges metszése, nyesése iránt érdeklődött. Az igazság és tapasztalás szerint a nyárutó és az őszelő a legalkalmasabb erre a feladatra, de ha muszáj, akkor gyorsan végezzük el a feladatot, mert a diófák nedvkeringése igen korán megindul. Fontos a sebek lekenése sebtapasszal kétcm-nél nagyobb átmérő esetében.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)