Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeres és ünnepélyes hangversennyel indult az új esztendő Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2015. január 03. 11:00
Sikeres és ünnepélyes hangversennyel indult az új esztendő Gyulán
A Gyulai Kamarazenekar a gyulai városháza zsúfolásig megtelt dísztermében adott koncertet
A Gyulai Kamarazenekar újévi koncertje. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Immár hagyományosnak nevezhető az a szép, és évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő program, mellyel az új esztendők első napján kedveskedik a Gyulai Kamarazenekar. Így volt ez idén is, mivel a 2015-ös év legelső koncertjére január elsején a gyulai városháza ünneplőbe öltöztetett dísztermébe várták a zeneszerető közönséget, hogy ünnepi hangversenyükkel együtt köszöntsék az újévet.

Az erre az alkalomra kibővült Gyulai Kamarazenekar és szólistái Veres József művészeti vezetésével bő egy órán át válogattak a zeneirodalom legkedveltebb alkotásaiból.

Műsoruk nyitányaként W. A. Mozart F-dúr divertimentója hangzott el, egyéni felfogásban, a témákat az eredetinél kidolgozottabb előadásmódban, majd Saint-Saëns kürtversenyének I. tétele szólalt meg, melyben vadászkürtön Puskás Sándor szólója volt hallható.

A zsúfolásig megtelt teremben méltán aratott nagy közönségsikert a Figaro házasságából Mozart Cherubin II. áriája Czeglédi Katalin szopránénekesnő előadásában, mint ahogyan Christoph Willibald Gluck Orfeusz és Euridiké című művéből a „Boldog lelkek tánca” is hatott a közönségre, miközben a nagyérdemű Kaczkó Gabriella fuvolajátékában gyönyörködhetett.

Az igazi újévi hangulatot Brahms 1. magyar tánca adta meg, a Gyulai Kamarazenekar igazán méltó interpretálásában, a hallgatóság igen nagy elégedettségére. Bizet-Borne Carmen-fantáziája után pedig Beethoven F-dúr románca lelt szintén nagy tetszésre, különösen, hogy a hegedűszólót játszó Hrabovszkiné Nagy Kornélia gyors felkészüléssel oldotta meg a feladatot, hisz Kovács Adrienn betegsége miatt vállalta a „beugrást”.

Jean Sibelius Valse Triste című tételét E. Grieg Peer Gynt szvitjéből követte egy részlet, majd Johann Strauss II. Perpetuum mobile című darabjával zárult a Gyulai Kamarazenekar újévi hangversenyének hivatalos műsora, de a közönség kérésére a zenészek még egy kis ráadással is megtoldották a programot.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)