Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Amire nagy szükségünk van

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2014. december 07. 07:00
Amire nagy szükségünk van
A családi asztal közepére téve, négy héten át tisztítja, fényezi a lelkünket
Képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az év utolsó hónapjába érve az advent is elkezdődött. Az adventi koszorút nem régóta használjuk a jelképeink közt. Eredetileg a család egésze készítette a papa vagy a nagypapa vezetésével. Az ajtódíszek talán régebben kerültek alkalmazásra. Vajon amikor megvesszük a boltokban a mindenféle cirádás jelképeket, a lelkünk benne lesz-e? Azt válaszolta az egyik kedves eladó, hogy a divatot ki kell szolgálni.

Az adventi koszorúban a gyertyák nem sorban állnak, hanem egymástól egyenlő távolságra és egymással szemben, vagyis négy egyenlő részre osztják a kört. A gyertyák színe pedig egy rózsaszín és három lila. Ez szakrális jelkép, tehát nem lehet a divat játéka! Nem véletlen, hogy a gyertyákat sorban, egyre többet meggyújtva haladunk a jeles naphoz, Jézus Krisztus megszületéséhez. A kör és a kereszt a legősibb forma a világban.

Ennek van köze a karácsonyhoz. Az adventi koszorú csak természetes anyagból készül, fűzfaágból, fenyőágból stb. Próbáljunk meg időt szakítani arra, hogy magunk készítsük el, főleg gyerekeinkkel, unokáinkkal, hogy érezzük az ünnep erejét, áldását. A családi asztal közepére téve, négy héten át tisztítja, fényezi a lelkünket, mert bizony arra manapság nagy szükség vagyon.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)