Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megalakult a Gyulai Judo Sportegyesület – Újabb klubbal gazdagodott városunk sportélete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • SPORT • 2014. november 10. 20:00
Megalakult a Gyulai Judo Sportegyesület – Újabb klubbal gazdagodott városunk sportélete
Az új sportklub vezetőedzője Gyáni János olimpiai 5. helyezett magyar cselgáncsozó
Megalakult a Gyulai Judo Sportegyesület. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Gyulai Judo Sportegyesület megalapításának hála, ezentúl városunkban is lehetőség nyílik a cselgáncs, más néven a judo elnevezésű küzdősport elsajátítására. A klub november 10-i alapító ünnepségét Gyulaváriban, a Bay Zoltán Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg. Itt zajlanak a jövőben a judo edzések.

Az ünnepségen Gyáni János Európa bajnok, olimpiai 5. helyezett magyar cselgáncsozó, a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület és a Gyulai Judo Sportegyesület vezetőedzője köszöntötte a jelenlévőket, majd tiszteletét fejezte ki az elnökségi asztalnál helyet foglalók iránt. A meghívott vendégek között szerepelt Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth lászló, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Flóri Miklós, a Magyar Judomesterek Clubja SE elnöke, dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Szarvas Péter, Békéscsaba első embere, Hajtós Bertalan, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó és Hadfi Dániel, magyar és európai judo bajnok.

- Már 6-7 éve próbálom meggyőzni a Magyar Judo Szövetség elnökét – aki jó barátom – arról, hogy ebben a városban is lehetővé kell tenni a judo edzéseket. Azért is kötődöm nagyon Gyulához, mert ’88-ban, amikor disszidált a családom, akkor itt utaztunk át, és szeretettel emlékszem vissza arra, ahogyan az itteni barátaink fogadtak, illetve befogadtak minket, amíg tovább nem mentünk Ausztriába – hangzott el a Nemzetközi Judo Szövetség elnökének beszédében.

A köszöntőt követően Marius Vizer a nemzetközi szövetség nevében elismervényt adott át Gyáni Jánosnak hosszú és kitartó munkája megbecsülésének jeleként, majd Gyula Város Önkormányzatának nevében dr. Görgényi Ernő is örömét és gratulációját fejezte ki az új egyesület megalakulását illetően.

- Gyula Város Önkormányzata támogatja a sport fejlesztését. Valamennyiünk érdekében áll, hogy támogassuk azt, hiszen a sport fejleszti a jellemet, akaratra, becsületre, hűségre és hálára, valamint tiszteletre nevel. Ez mind igaz valamennyi sportágra, de az én véleményem szerint különösen igaz a japán eredetű küzdősportokra – fejezte ki véleményét dr. Görgényi Ernő. (A városvezető évek óta edz a Gyulai Karate Egyesületben.)

Gyula város polgármestere úgy fogalmazott: az, hogy ilyen magas rangú sportvezetők, kiváló sportolók, valamint a szomszéd város polgármestere is megjelent a klubalapító ünnepségen, különösen fontos a gyulaiak számára, hiszen mindez arra is rávilágít, hogy városunk sportélete egyre gazdagabb, és egyre többfajta sportágból választhatnak a gyermekek.

- 227 judo klub működik Magyarországon és örömmel jelenthetem, hogy a mai nappal eggyel emelkedik a létszám, így mától 228 klubban folyhatnak az edzések. Jómagam korábban Gyáni Jánossal egy súlycsoportban küzdöttem. Ő mindig is nagyobb versenyző volt nálam. Számomra óriási büszkeség, hogy egy régi ellenfelemmel, küzdőpartneremmel együtt tudtuk elérni mindezt. Ehhez természetesen szükségünk volt támogatásra is, nemcsak a Nemzetközi Judo Szövetség részéről, hanem a kormány részéről is. Hiszen van egy sportágfejlesztési stratégia, melynek keretében az a célunk, hogy az ország valamennyi kisebb szegletébe is eljussunk – mondta köszöntőjében dr. Tóth László.

A Magyar Judo Szövetség elnöke hozzátette, a későbbiek során sem fogják "elengedni az egyesület kezét” és a továbbiakban is támogatják majd munkájukat.

Az ünnepség folytatásában zenés-táncos produkciókat láthatott a közönség. Az első műsorszámban cselgáncsozó hölgyek bizonyították, hogy nem csupán dzsúdózni, de hegedülni is tudnak, majd az is kiderült, hogy a hip-hop táncot kiválóan lehet cselgáncs elemekkel ötvözni.

Az érdekes műsorszámok után Bozó András, a Corvin Hotel vezetője is megosztotta gondolatait a gyulai judo klub megalapítása kapcsán. Maga is aktívan űzte e sportot és olyan judo ikonokkal edzett együtt, mint Gyáni János. Bozó András elmondta, nagyszerű dolognak tartja a sportegyesület megalakítását, melyben maga személyesen is érintett, hiszen az új klubnak kisfia, Bence is oszlopos tagja.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)