Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Alt Norbert és Kónya István lehet Gyula város alpolgármestere

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2014. október 20. 19:38
Alt Norbert és Kónya István lehet Gyula város alpolgármestere
A jelenlegi állás szerint az új ciklusban megszűnik a társadalmi megbízatású alpolgármesteri poszt Gyulán
A gyulai városháza. Fotó: Gyulai Hírlap

Alt Norbert és Kónya István lehet Gyula város alpolgármestere. Mindkét képviselő egyéni választókerületben és a Fidesz színeiben szerezett mandátumot az október 12-ei helyhatósági választáson. A Gyulai Hírlap információ szerint megtörténtek a politikai egyeztetések a két városvezetői tisztségről, illetve a bizottsági és a tanácsnoki helyekről. A jelenlegi állás szerint az új ciklusban megszűnik a társadalmi megbízatású alpolgármesteri poszt Gyulán.

A Gyulai Hírlap kérdésére dr. Görgényi Ernő polgármester megerősítette ezeket az információkat. Kérdésünkre elmondta, hogy Alt Norbert, ahogy az előző választási ciklusban, általános helyettese lesz. Az alpolgármester feladatai közé tartoznak majd a gazdasági, a szociális, a civil és az ifjúsági ügyek. Alt Norbert foglalkozik majd a társasházakat érintő önkormányzati feladatokkal is. Kónya István, aki a megelőző négy évben a megyegyűlés alelnöke volt, alpolgármesterként a kulturális, oktatási, közművelődési sport és önkormányzati fejlesztési ügyekkel foglalkozhat a gyulai városházán.

Értesülésünk szerint a képviselő-testületben három tanácsnok segítheti majd a városvezetők munkáját. A sport és a gazdaság mellett kiemelt terület lesz a mezőgazdaság is.

Gyula Város Képviselő-testülete október 22-én, szerdán 9 órai kezdettel tartja alakuló ülését a városháza dísztermében. Az ülésen a helyi választási bizottság elnöke ismerteti a választási eredményeket. A képviselők és a polgármester átveszik megbízólevelét és esküt tesz. Az alakuló ülésen döntenek – egyebek mellett – a tisztségviselők személyéről, a bizottsági struktúráról és a bizottsági tagokról. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)