Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Corvin utcában található szerelemlakatnál indult útjára a III. Gyulai Civil Hét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. június 10. 19:30
A Corvin utcában található szerelemlakatnál indult útjára a III. Gyulai Civil Hét
Dézsi János: A gyulai civil szervezetek nagyon kevés támogatással és honoráriummal, de annál nagyobb önkéntes munkával nagyon sokat tesznek a városért
Sós Imre és Dézsi János a III, Gyulai Civil Hét megnyitóján. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A Corvin utcában található szerelemlakatnál indult útjára ma a III. Gyulai Civil Hét. Sós Imre civil referens a megnyitó ünnepségen elmondta, a programok gazdagsága indokolja azt, hogy a városunkban megvalósuló civil hét rendszerint 8-10 napig tart.

Már a múlt pénteken is több esemény zajlott a programsorozat keretében. Pénteken megnyitotta kapuit a Gyulai Ifjúsági Központ, majd a verbunkos mestereiről szólt előadás a városi könyvtárban, és a szecessziót állította előtérbe Bagyinszki Zoltán fotográfus és Béres István városi főépítész pénteken a várszínház kamaratermében, szombaton pedig a Béke sugárúton és a Civil Házban. A civil héthez kapcsolódott a Történelmi Íjász Nemzetközi Grand Prix a hétvégén, és a ma délelőtti konferencia, amelyet a 20 éves Békés megyei ILCO Egyesület szervezett.

Sós Imre köszöntőjében hozzátette, a civil hét ezúttal – stílszerűen – városunk legújabb köztéri látványossága, a szerelemlakat előtt kezdődik, és ahogy az lenni szokott, utolsó napján az Élővíz-csatorna Szent László utcai hídján, lakatok elhelyezésével zárul.

A III. Gyulai Civil Hetet Dézsi János, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg. Beszédében kifejtette, a civil szervezetek tevékenysége igen fontos Gyulán, hiszen nagyon kevés támogatással és honoráriummal, de annál nagyobb önkéntes munkával nagyon sokat tesznek a városért. A könyvtárigazgató még hozzáfűzte: mindig szívesen segít a könyvtár a különböző civil szervezeteknek, hiszen ebben öröm, hogy segíthetnek és öröm az is, ha emberek jól érzik magukat egy-egy programon.

A ceremónia után Horváth Péter vezetésével a Harruckern János Közoktatási Intézmény néptáncegyüttese adott elő magyar táncokat.

A civil hét programja a városi könyvtárban folytatódott, ahol Gyulai Ábrahám mutatta be legújabb könyvét. Június 11-én, szerdán 17 órakor az Ifjúsági Kultúra Kávéház kötetének bemutató estjének díszvendégei Kiss László, Kukár István, Tóth Kata lesznek a Göndöcs-kertben. Június 12-én, csütörtökön 9 órakor zenés jógabemutató várja a könyvtár vendégeit, 10.30-kor agility kutyás és ortopédiai orvosi segédeszköz-bemutató, 17 órától rapid fotókiállítás kezdődik a Göndöcs-kertben. Június 13-án, a pénteki nap témája az egészség, a szombaté a sport a Göndöcs-kertben, ahol aznap 18 órától indul a civil party. A civil hét június 15-én, vasárnap 12.34 perc 56 másodperc kor zárul az Élővíz-csatorna Szent László utcai hídján.

 

Harruckern János Közoktatási Intézmény néptáncegyüttese. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)