Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mesterházy Attila narancslével koccintott az április 6-ai választási eredményekre a gyulai Kossuth téren

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. március 26. 18:33
Mesterházy Attila narancslével koccintott az április 6-ai választási eredményekre a gyulai Kossuth téren
A miniszterelnök-jelölt ígérete szerint kormányváltás után a gyermekek, nők, munkavállalók, kis- és középvállalkozók, valamint az idősek érdekei kerülnek fókuszba
A Kossuth téren találkozott szimpatizánsaival Mesterházy Attila és Bod Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Narancsot facsart és a kinyert nedűvel koccintott Mesterházy Attila, a Kormányváltó Összefogás miniszterelnök-jelöltje és Bod Tamás, a 3. számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje ma délután a Kossuth téren. A politikusokat mintegy százfős szimpatizáns várta Gyula belvárosában azért, hogy támogatásáról biztosítsák az Összefogást és tájékozódjanak egy esetleges kormányváltás utáni célkitűzéseikről.

Bod Tamás meggyőződéssel szólt arról, hogy a Kossuth téren megjelentek - vele egyetemben - nem akarnak olyan országban élni, ahol gyermekek tízezrei éheznek, ahol az egykulcsos adó az emberek döntő többségének hátrányos, ahol hatalmasak a kórházi várólisták, ahol nincsenek új, valódi munkahelyek, nincsenek új tőkebefektetések, s ahol gyakorlatilag maffiakormány irányítja az országot.

- Meggyőződésem, hogy nem szeretnének ilyen országban élni, de ezért nekünk tenni kell. Nemcsak a kritikát kell elmondanunk, hanem azt, hogy mi az, amit szeretnénk. Szeretnénk olyan országban élni, ahol a törekvő, szorgalmas és szaktudással rendelkező polgár egyről a kettőre jut. Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol minimum kétkulcsos az adó, olyan országban, ahol igazságosabb a közteherviselés és olyan országban szeretnék élni, ahol 250 ezer valódi új munkahely létesül. Olyan országban akarunk élni, ahol az alapvető élelmiszerek árát csökkentjük és félelem nélkül tudunk élni. A félelem nélküli létet csak akkor tudjuk elérni, ha mi változtatunk – buzdított a szavazásra Bod Tamás.

Mesterházy Attila ígérete szerint kormányváltás után a gyermekek, nők, munkavállalók, kis- és középvállalkozók, valamint az idősek érdekei kerülnek fókuszba.

- Ennek az öt társadalmi csoportnak többet és jobbat akarunk adni, hiszen az elmúlt négy évet leginkább ők szenvedték meg. Éppen ezért itt az ideje, hogy számukra is nyújtson valamit a kormány politikája – szögezte le a miniszterelnök-jelölt, majd az Összefogás kormányváltást követő azonnali intézkedéseit vetítette előre.

A politikus az egyik legégetőbb feladatnak a munkahelyteremtést jelölte meg, s vállalta, hogy a kormányváltó szövetség 250 ezer valódi új munkahelyet teremt majd. Az Összefogás a közmunkaprogram átgondolását is szorgalmazza. Mesterházy Attila megfogalmazása szerint a választási sikert követően nem - a mostani gyakorlat szerint - éhbérért és megalázó körülmények között kívánják dolgoztatni az embereket. Szeretnék elérni, hogy a közmunkások a szakmai tudás, s a gyakorlat megszerzését követően versenyképesebben tudjanak visszailleszkedni a munka világába. A jelölt meglátása szerint vissza kell állítani a magyar gazdaságpolitika iránti bizalmat, a kiszámíthatóságot, a jogbiztonságot. A kormányváltók célja a minimálbér 100 ezer forintra történő növelése, az adórendszer igazságosabbá tétele, az alapvető élelmiszerek árának a csökkentése és a rezsicsökkentés igazságosabbá tétele.

Mesterházy Attila leszögezte, kormányra jutásuk esetén felszámolják a gyermekéhezést, radikálisan csökkentik a kórházi várólistákat, több pénzt adnak az egészségügynek, s eltörlik a tandíjat a felsőoktatási intézményekben.

A szónoklatokat követően a politikusok és a gyűlés résztvevői a Petőfi szoborhoz vonultak, ahol a miniszterelnök-jelölt virág elhelyezésével tisztelgett a költőgéniusz emléke előtt.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)