Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Földi Mihály, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a térség ökogazdaságát fejlesztené

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. március 01. 16:25
Földi Mihály, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a térség ökogazdaságát fejlesztené
A Lehet Más a Politika aktivistái Schiffer Andrással gyűjtötték az aláírásokat Gyulán
A kézi munkát igénylő ökológiai gazdaságok fejlesztésével teremtene a térségben új munkahelyeket Földi Mihály, a gyulai központú Békés megyei 3. számú választókerület LMP-s országgyűlési képviselőjelöltje, aki ma délelőtt a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót Schiffer Andrással. Az LMP társelnöke bejelentette: a Lehet Más a Politika hamarosan valamennyi egyéni választókerületben összegyűjti a kellő számú aláírást.
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Schiffer András elmondta: a választópolgárok felhatalmazásával véget vetnének a nagybirtok uralmának, és egy új vidékfejlesztési stratégiát érvényesítenének.

– Abban hiszünk, hogy egy olyan térségben, mint Dél-Békés új, tartósan válságálló munkahelyeket a helyi gazdaság fejlesztésével, így az ökológiai mezőgazdaság fejlesztésével lehet teremteni – fogalmazott az LMP társelnöke. Schiffer András szerint azok a válságálló munkahelyek, amelyek igazodnak egy adott térség természetes igényeihez. A politikus hozzátette: a közfoglalkoztatásnak nincs jövője, hiszen a közfoglalkoztatottaknak csupán a töredéke tud tartósan elhelyezkedni valós munkahelyeken.

Schiffer András elkötelezett zöldharcosként mutatta be a Békés megyei 3. számú választókerületben induló LMP-s országgyűlési képviselőjelöltet. A füzesgyarmati kertészmérnök nem először indul zöld párt színeiben. Legfontosabb céljának a vidék eltartóképességének növelését, a kis- és középbirtokok erősítését és egy új földreform végrehajtását tartja.

Földi Mihály úgy fogalmazott: nem tartja magát biztos befutónak, ám ökológiai gazdálkodással foglalkozó szakemberként sokban segíthet a pártnak. – Itt születtem, nem egy ejtőernyős vagyok, akit bedobott a párt – jelentette ki.

A országgyűlési képviselőjelölt szerint a munkaigényes mezőgazdasági kultúrák támogatásával több embert lehetne bevonni a munka világába, és egészségesebb élelmiszereket lehetne előállítani. Az ökológiai gazdálkodásokban megtermelt bioélelmiszereket elsősorban az exportpiacon lehetne értékesíteni, de a közétkeztetésben is fel lehetne használni – tette hozzá.  

Földi Mihály kifejtette: a jelenlegi támogatási rendszer nem kedvez az ökológiai gazdálkodásoknak, hiszen a vegyszereket használó termelők jóval nagyobb támogatáshoz jutnak, mint a családi ökogazdaságot működtető gazdák. A képviselőjelölt elmondta: az ökogazdaságok segítése mellett nagy hangsúlyt fektetne a kerékpárút-hálózat fejlesztésére, az erdősítésre, továbbá a biomassza-hasznosításra és a megújuló energiaforrások használatának terjesztésére.

– Az LMP szinte az egyedüli parlamenti párt, amely az atomerőmű-bővítést elutasította. Azt gondoljuk, hogy a fenntartható megoldások propagálására lenne szükség – hangsúlyozta.

     

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)