Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan lezárul a 304 millió forintos természettudományos fejlesztés a gyulai Erkel gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. október 02. 13:23
Hamarosan lezárul a 304 millió forintos természettudományos fejlesztés a gyulai Erkel gimnáziumban
Dr. Görgényi Ernő: szeretnénk az Erkel Ferenc Gimnáziummal természettudományos profilját erősíteni
Gajda Róbert, Szűcs Levente, Petróczki Zoltán és dr. Görgényi Ernő. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Hamarosan elkészül az Erkel Ferenc Gimnáziumban az új természettudományos labor, melynek kialakítására 304 millió forintot nyert konzorciumban Gyula Város Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az „Öveges programban” kiírt pályázatnak köszönhetően korszerű és magas színvonalú természettudományos szemléltetőeszközökkel gazdagodik az intézmény. A projekt keretében a modern kísérleti eszközökkel megvalósuló képzésekhez partneriskolák is csatlakozhatnak. A résztvevő intézmények 7-8. osztályos tanulói a délelőtti tanítási rendbe beépítve összesen 480 órában vehetik igénybe térítésmentesen a kialakított labort. A tanrendbe beépített foglalkozásokon túl délután szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások szervezésére is lehetőség nyílik. A 6. osztályosok részére természettudományos előadásokat szerveznek, a 7-8. osztályosok különböző témájú természettudományos projektekben vehetnek részt. A középiskolásoknak elsősorban az érettségi vizsgákon elvégzendő kísérletek gyakorlására lesz lehetőségük az Erkel Ferenc Gimnázium laborjában. A több feladatellátási hely által közösen használt természettudományos laboratórium lehetőséget ad a korszerű pedagógiai módszerek megvalósítására, valamint az intézményközi tapasztalatcserére – tájékoztatta a megjelenteket Szűcs Levente iskolaigazgató, aki azt is elárulta, hogy az országos szinten mindösszesen 47 pályázat részesült támogatásban.

- Stratégiai szempontból fontos a képviselő-testület számára az oktatási intézmények fejlesztése annak érdekében, hogy a gyulai és a Gyulán tanuló gyermekek a lehető legkorszerűbb körülmények között tegyenek szert tudásra. Szeretnénk az Erkel Ferenc Gimnáziummal természettudományos profilját erősíteni, hiszen valamilyen téren minden gimnáziumnak ki kell emelkednie a mezőnyből - hangsúlyozta a készülő laborban megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester, aki beszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a kivitelezést ezúttal is gyulai vállalkozók végzik.

Petróczki Zoltán tankerületi igazgató beszédében arra mutatott rá, hogy bár negyven évvel ezelőtt az Erkel gimnázium legvonzóbb képzési iránya a fizika volt, az elmúlt huszonöt évben a humán karakter erősödött fel. A jelenlegi fejlesztéssel azonban új esélyt kap az intézmény ahhoz, hogy újra Békés megye élvonalába kerüljön.

- Az Implom József Általános Iskola és a Mágocsi úti óvoda felújításának sorához illeszkedi a jelenlegi fejlesztés is. Örömmel látjuk, hogy a gyulai vállalkozók magas szinten végezték el a kapott megbízást. A pályázatot másfél évvel ezelőtt írták ki, azóta komoly szakmai munka zajlott le, sőt közben elindult a tanév.  Bízom benne, hogy a beruházásnak köszönhetően olyan régiós szintű előnyre tud szert tenni a gimnázium, hogy majd a megye legkiválóbb diákjai szeretnének az intézménybe felvételt nyerni – hangzott el Gajda Róbert országgyűlési képviselő hozzászólásában.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)