Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között erősítette meg testvérvárosi kapcsolatát Gyula városa Ditzingennel és Kovásznával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 11. 19:35
Ünnepélyes keretek között erősítette meg testvérvárosi kapcsolatát Gyula városa Ditzingennel és Kovásznával
Thiesz János: a testvérvárosi kapcsolat akkor érvényes, ha képes túlnőni az intézményi szinten
„Helyi polgárok az európai közéletben – hálózat a polgári részvétel erősítéséért” címmel tartottak civil fórumot és workshopot a gyulai önkormányzat szervezésében június 10–12. között. Az esemény kiemelt programja volt Gyula városának Ditzingennel kötött 25 éves, illetve Kovásznával aláírt 10 éves testvérvárosi együttműködésének megerősítése.
____Eredeti-GYHRCSD023.JPG

az ünnepélyes ceremóniára megtelt az egykori megyeháza díszterme

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepélyes eseményre a delegációk pénteken délután érkeztek városunkba, és az itt töltött napokon zenés programokon, színházi bemutatókon, valamint civil szervezet előadásain vehettek részt az érdeklődők.

A jubileumi aláírás eseményét köszöntők előzték meg, közöttük az első dr. Görgényi Ernő polgármesteré volt. A gyulai városvezető gondolatait egy Cicero-idézettel kezdte: „Bárcsak olyan könnyen megtalálhatnám az igazat, mint ahogy cáfolom a hamisat”. Manapság talán nehezebb az igazság közelébe férkőzni, mint korábban, de van rá mód: valódi kapcsolatok kellenek hozzá – utalt a testvérvárosokkal való együttműködés fontosságára a polgármester.

A köszöntők sorát Ulrich Bahmer, Ditzingen város polgármestere, majd Thiesz János, Kovászna város polgármestere folytatta, aki az elmúlt évek együttműködésének állomásait osztotta meg az egybegyűltekkel. A városvezető végül hozzátette: a testvérvárosi kapcsolat akkor érvényes, ha képes túlnőni az intézményi szinten. Kívánom, hogy együttműködésünk a jövőben egyre mélyebb gyökereket eresszen és továbbra is jellemezze a testvéri szeretet – zárta ünnepi gondolatait a városvezető.

Az esemény a testvérvárosi szerződés ünnepélyes aláírásával folytatódott. Ditzingen városa e jeles alkalomból úgy döntött, hogy nem hagyományos ajándékot hoz magával, hanem helyette három gyulai egyesületet támogat. A Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete 500 eurót adományt kap szervezetenként.

Az eseményt előadások sora követte. A résztvevők beszámolókat hallgathattak meg az egyes testvérvárosi előadóktól – többek között – arról, milyen a civil élet Ditzingenben, miként dolgoznak a civilek a palicsi közéletben, vagy hogy a helyhatóságokban a polgárok milyen szerepekhez jutnak az egyes testvérvárosokban.

A szombati nap a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megtekintésével folytatódott. Itt „Rejtő Koktél” címmel három bohózatot mutatott be a vendégeknek a kovásznai Pódium Színjátszó Társulat és a Gyulai Művész Klub. A napot a Vigadóban zenés est zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)