Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Önkéntesek segítségével újult meg a Harruckern iskola Gyógypedagógiai Intézményegységének udvara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. augusztus 31. 17:00
Önkéntesek segítségével újult meg a Harruckern iskola Gyógypedagógiai Intézményegységének udvara
A Provident munkatársai gyűjtést is szerveztek
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Önkéntesek szépítették meg a Harruckern János Közoktatási Intézmény Gyógypedagógiai Intézményegységének udvarát ma délelőtt. A kezdeményezés a „Provident Őrangyalok” elnevezésű önkéntes programsorozathoz kapcsolódik. A nagyszabású akció keretében novemberig az ország több mint 40 helyszínén kétezer Provident-dolgozó segédkezik szociális, oktatási és egészségügyi intézmények felújításában.

Kiliánné Sztanovcsák Angéla intézményegység-vezetőhelyettes a Gyulai Hírlapnak elmondta: a Kádas György Alapítvány által támogatott intézményegységben összesen 210 tanulásban és értelmileg akadályozott, súlyosan és halmozottan sérült, valamint autizmussal élő gyermek és fiatal tanul. Közülük több mint száz olyan tanuló van, aki kollégiumi ellátásban részesül.

Mint megtudtuk, a mintegy hatvan önkéntes a délelőtt folyamán felújította a bentlakásos intézmény udvarának játékait és fapavilonját, rendbe tette a kertet, valamint mesefigurákkal díszítette a kerítést. A vállalat pénzbeli adománnyal is támogatta az alapítványt. Az összeg egy részéből a felújításhoz szükséges festékeket vásárolták meg, másik részéből pedig hamarosan új tornatermi sportszereket szereznek be. A Provident munkatársai gyűjtést is szerveztek, az önkéntesek egyebek mellett játékokat, természetfilm-gyűjteményt és DVD lejátszót ajándékoztak az iskolának.

– Szívesen jöttünk segíteni, hiszen nagyon lelkes tanári kar dolgozik az intézményben – nyilatkozta lapunknak Hurtyák Julianna területi vezető, aki azt is elmondta: idén országos szinten összesen negyvenegy helyszínen folytatnak hasonló tevékenységet a Provident dolgozói. A cég munkatársa hozzátette: Békés megyében két évvel ezelőtt szerveztek hasonló önkéntes akciót. 

   

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)