Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Forduljunk egy kicsit a gyümölcsöseink felé

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2013. március 24. 07:00
Forduljunk egy kicsit a gyümölcsöseink felé
A Gyulai Hagyományőrző Gazda és Kertbarátköroltási bemutatót tart március 25-én, hétfőn 17 órától a gazdaudvarban
Képünk illusztráció. Forrás: acountryfarmhouse.blogspot.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Most hogy a tavaszi vetéseknek egyelőre akadályai vannak, forduljunk egy kicsit a gyümölcsöseink felé. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz a jövő héten. A Gyulai Hagyományőrző Gazda és Kertbarátkör, ennek megfelelően oltási bemutatót tart a gazdaudvarban, március 25-én, hétfőn 17 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A rendezvényt a Wenckheim Krisztina Közalapítvány támogatásával tartjuk meg. Amennyiben valakinek van átoltandó anyaga, az esetleg hozza magával, segítünk.

A veteményezésnek is itt lesz hamarosan az ideje. A vetéseknél vegyük figyelembe a vetésforgót. Nem csak a növényvédelem miatt, hanem a talajerő gazdaságosabb kihasználása miatt is. A növények nem mindenből egyformán kérnek, hanem fajtája válogatja melyik tápanyagból, mennyit vesz fel. Természetesen az igények szerinti tápanyagutánpótlás lenne az ideális, a remélt hozamok arányaiban. A havas, jeges időjárás előtt elkövetett lemosó permetezést javaslom megismételni, de a legutolsó pillanatban, hogy a hatása ki tudjon teljesedni.

A kerti tavak körül a növényzetet is ideje rendbe szedni, mert megindultak az új hajtások. A halak etetését is megkezdhetjük de csak mérsékelten, hogy legyen idejük hozzászokni a böjtmentes időszakhoz.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)