Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete irodáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. március 19. 16:45
Átadták a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete irodáját
Az önkormányzat a Hétvezér utca 1. szám alatti ingatlant kedvezményesen bocsátotta az egyesület rendelkezésére
Dr. Görgényi Ernő és Braunné Bucsai Julianna. Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva

Elkészült a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesületének irodája, melynek ünnepélyes átadását ma délután tartotta meg az egyesület és Gyula város önkormányzata.

Dr. Görgényi Ernő beszédében kiemelte, nem egyszer találkozott azzal, hogy a társasház-tulajdonos emberek magukra vannak hagyva. Van ugyan egy törvény, ami szabályozza a társasházak működését, de ez az élet minden problémájára nem adhat választ. Ahhoz az kell, hogy a jóakaratú emberek egymással együttműködjenek, és kell valaki, aki megfelelő felkészültséggel a közös ügyeiket intézi. Mindkettő tekintetében előfordulnak hiányosságok – mutatott rá a polgármester. Ha nem akad rátermett ember, aki a közös ügyeket intézi, vagy ha a lépcsőházban azzal vannak elfoglalva, hogyan tudnak egymásnak ártani, akkor súlyos körülmények alakulnak ki egy adott helyen. Ilyenkor előfordul, hogy a lakók az önkormányzat segítségét kérik. Az önkormányzatnak azonban nincsenek olyan eszközei, amelyek a közvetlen beavatkozást lehetővé teszik. A magántulajdonosok joga és felelőssége, hogy rendet tartsanak az épületben.

- Az, hogy az egyesület létrejött, fontos lépés afelé, hogy a felkészült, közös képviselői feladatot ellátók fórumot találjanak maguknak. Itt ismeretet cserélhetnek, átadhatják az információkat a közösségek javára, másrészről támaszra lelhetnek egymásban – mondta dr. Görgényi Ernő.

Az önkormányzat azzal segíti a közös képviselőket, hogy Alt Norbert alpolgármester bábáskodásával létrehozhatták az egyesületet, és a Hétvezér utca 1. szám alatti ingatlant kedvezményesen bocsátották az egyesület rendelkezésére.

Braunné Bucsai Julianna, az egyesület elnöke reményét fejezte ki, hogy az apparátusukat olyan létszámra tudják fejleszteni, amely képes a feladatokat kezelni. A közös képviselők már évek óta készültek arra, hogy szervezeti formában tudják kezelni a társasházi problémákat, de valamin mindig elbuktak. Most a támogatásnak köszönhetően képesek elindulni a hosszú úton.

Fotó: Gyulai Hírlap - Hargittai Éva
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)