Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megalakult a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. február 22. 22:58
Megalakult a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete
Az önkormányzat kiemelt támogatásával létrejött szervezet a társasházak közös képviselőit, kezelőit vonja össze
A Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesületének alakuló ülésén. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

A mai napon megalakult a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete. Az önkormányzat kiemelt támogatásával létrejött szervezet alakuló ülésén először Alt Norbert alpolgármester köszöntötte az egyesület tagjait.

Beszédében elmondta, másfél éve született meg az ötlet, hogy létrehozzanak egy társulást, amely összefogja a gyulai társasházakat, lépcsőházakat, illetve érdemben tudja kezelni az azokkal kapcsolatos problémákat és ügyeket, ezen kívül biztos és stabil alternatívát jelent más ingatlankezelő szervezetek szolgáltatásaival szemben. Az önkormányzat nevében örömét fejezte ki, hogy összejöttek olyan emberek, akik érdemben és aktívan szeretnének tenni a lakóközösségükért.

A Belső-Törökzugban tartott alakuló ülésen az egyesület feladatait, céljait Braunné Bucsai Julianna elnök ismertette.

- A Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete összevonja a társasházak közös képviselőit, kezelőit, akik itt elmondhatják problémáikat, tanácsot kérhetnek, társasházkezelői képzéseken vehetnek részt. Alapvető cél, a törvényt és a tulajdonosok érdekeit szem előtt tartva biztosítani a társasházakkal kapcsolatos fejlesztéseket, színvonalat, átláthatóságot, illetve bármiben segíteni, ami a működésüket könnyebbé teszi. Fontos rávilágítani a tulajdonosoknál arra, fejleszteni és üzemeltetni kell a házakat, hogy a tulajdonuk ne értéktelenedjen el. Továbbá szeretnénk kiépíteni egy olyan rendszert is, amely elősegíti a lakótelepen élők jobb hangulatát – mondta az alakuló ülésen Braunné Bucsai Julianna.

Lovász Sándor egyesületi tag az elhangzottakhoz még hozzáfűzte, a társasházkezelői foglalkozást általában nem szívesen vállalják, pedig szép munka. A társulás célja az is, hogy emelje a társasházkezelői szakma rangját.

A megalakult Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete tagja az országos szervezetnek is, és márciusban egy, a témával kapcsolatos országos konferencia megszervezésére is vállalkozik.

 

Lovász Sándor és Braunné Bucsai Julianna. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)